Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Húzólift majdnem megfojtott egy síelőt Arnoldsteinban

2008.02.20. | Szerző: Bata Attila
Húzólift majdnem megfojtott egy síelőt Arnoldsteinban Újabb szokatlan baleset történt Karintiában. Nehezen hihető, de majdnem halálos baleset történt tegnap Arnoldstein (Dreilandereck) sípályáján. Egy szlovén hölgyet a bukósisakjánál fogva emelt magasba egy húzólift, és csak a körülötte lévő síelőknek köszönheti, hogy életben maradt.
h i r d e t é s

Tegnap délben egy negyven éves szlovén hölgy az arnoldsteini Taubenkogellift tányéroslifttel utazott és kiszálláshoz készülődött, amikor az elengedett korong beakadt a bukósisakjának a szíjába. Olyan szerencsétlenül beakadt a korong, hogy a szlovén hölgyet a sisakjával együtt három méter magasba emelte a továbbhaladó lift.

A helyzet attól vált kritikussá, hogy a bukósisak hatalmas erővel szorította a síelő nyakát, és attól lehetett tartani, hogy hamarosan megfojtja. A közelben tartózkodó síelők összeálltak, és mint nyáron a standok medencéiben, szabályszerű gúlát építettek egymásból, amelynek tetejére egy fiatalabb síelőnek sikerült felmásznia, aki le tudta oldani a szlovén hölgyet az időközben leállított liftről.

Szerencsére a közelben tartózkodott egy szintén szlovén állampolgárságú ápolónő is, aki azonnal újraélesztette a szerencsétlenül járt síelőnőt, aki így a csodával határos módon úszta meg ezt az egyáltalán nem hétköznapi kalandot. Mire a mentőhelikopter a helyszínre ért, a hölgy már magához tért és beszélni is tudott, de megfigyelésre kórházba szállították.

A síterep közleménye szerint a balesetet nem műszaki hiba okozta.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »