Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Húzólift majdnem megfojtott egy síelőt Arnoldsteinban

2008.02.20. Bata Attila

Húzólift majdnem megfojtott egy síelőt Arnoldsteinban Újabb szokatlan baleset történt Karintiában. Nehezen hihető, de majdnem halálos baleset történt tegnap Arnoldstein (Dreilandereck) sípályáján. Egy szlovén hölgyet a bukósisakjánál fogva emelt magasba egy húzólift, és csak a körülötte lévő síelőknek köszönheti, hogy életben maradt.

Tegnap délben egy negyven éves szlovén hölgy az arnoldsteini Taubenkogellift tányéroslifttel utazott és kiszálláshoz készülődött, amikor az elengedett korong beakadt a bukósisakjának a szíjába. Olyan szerencsétlenül beakadt a korong, hogy a szlovén hölgyet a sisakjával együtt három méter magasba emelte a továbbhaladó lift.

A helyzet attól vált kritikussá, hogy a bukósisak hatalmas erővel szorította a síelő nyakát, és attól lehetett tartani, hogy hamarosan megfojtja. A közelben tartózkodó síelők összeálltak, és mint nyáron a standok medencéiben, szabályszerű gúlát építettek egymásból, amelynek tetejére egy fiatalabb síelőnek sikerült felmásznia, aki le tudta oldani a szlovén hölgyet az időközben leállított liftről.

Szerencsére a közelben tartózkodott egy szintén szlovén állampolgárságú ápolónő is, aki azonnal újraélesztette a szerencsétlenül járt síelőnőt, aki így a csodával határos módon úszta meg ezt az egyáltalán nem hétköznapi kalandot. Mire a mentőhelikopter a helyszínre ért, a hölgy már magához tért és beszélni is tudott, de megfigyelésre kórházba szállították.

A síterep közleménye szerint a balesetet nem műszaki hiba okozta.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Haus Im Hochtal
Haus im Hochtal 3 háziállatmentes, szépen berendezett, modern 4 fős apartmant kínál a karintiai Bad Bleibergben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Lavendel
Családias hotel 25 barátságos, vintage stílusban berendezett szobával és apartmanokkal, félpanziós ellátással, Gerlitzen síterepétől 10 km-re, Arnoldstein síterepétől 35 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.