Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Vizsgálják a gerlitzeni liftből kiesett magyarok balesetét

2008.02.20. | Szerző: Bata Attila
Vizsgálják a gerlitzeni liftből kiesett magyarok balesetét Rengeteg baleset történt az utóbbi napokban az osztrák pályákon. A légimentők rekordot döntöttek a felszállások tekintetében. Már jobban van a Gerlitzen szerencsétlenül járt két magyar gyermek, akiket szintén helikopterrel kellett kórházba szállítani. A baleset okáról egyelőre még nincs hivatalos magyarázat.
h i r d e t é s

Két magyar tizenéves esett ki a liftből hétfőn a karintiai Gerlitzen síterepén. A beszámolók szerint egy tizenegy éves lány és egy tíz éves fiú kettesben utazott a négyszemélyes Klösterle 1 ülőliften, amikor bekövetkezett a baj. A lány eddig tisztázatlan körülmények között kiesett az ülőliftből, és legalább 5-7 métert zuhant a jéggé fagyott, kőkemény, műhavas pályára. A vele utazó fiú hirtelen pánikba esett és a lány után ugrott.

A rendőrség szerint a két fiatal egy Szegedről érkezett iskoláscsoporttal síelt a terepen. Mindketten komoly sérüléseket szenvedtek és helikopterrel kellett őket a klagenfurti kórházba szállítani. A lány combtörést szenvedett, a fiúnak pedig az alsókarja tört el.

A síterep vezetője szerint műszaki hiba nem történt, a felvonó tökéletesen működött, és rövid felülvizsgálat után hamar újraindították. Sokan arra gyanakszanak, hogy a többnyelvű tiltó táblák ellenére a fiatalok "hintáztak" az ülőlifttel és ez volt a baleset oka.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »