Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rengeteg súlyos balesettel indult a hét Ausztriában

2008.02.28. Bata Attila

Rengeteg súlyos balesettel indult a hét Ausztriában Már lassan a szezon utolsó hónapjába lépünk, de még mindig érkeznek hírek olyan balesetekről, amelynek hallatán az ember csak a fejét fogja, hihetetlen, hogy ilyen dolgok tudnak történni a sípályákon. Az alábbi összeállításunkban csak az utóbbi néhány nap szomorú eseményeiből válogattunk, és csak az osztrák pályákról.

Hétfőn reggel, nyitás után nem sokkal, a vorarlbergi Zürs síterepén szenvedett súlyos balesetet egy 36 éves holland síelő. Eddig érthetetlen okokból a Hexenboden pálya fölött közvetlenül közlekedő teherlift a nyitva tartás alatt is üzemelt, és a holland síelő már nem tudta kikerülni a váratlanul elékerülő teherliftet. A hollandot helikopterrel, fej- és tüdősérülésekkel szállították kórházba. A rendőrség eljárást indított a lifttársaság ellen.

Kedd délután egy német síelő magának köszönhette a szintén szokatlan balesetét a tiroli Scheffau am Wilden Kaiser síterepén. Egy piros pályán haladt, amikor önhibájából egy nagyot bukott majd az esés következtében áttörte a pálya melletti Hütte fakerítését, ahonnan háromméteres zuhanás után a vendéglő teraszára esett. A mozdulatlanul kiterülő negyven éves síelőt fejsérülésekkel szállították kórházba.

Hétfőn reggel St. Antonban egy brit síelő vesztette el uralmát a lécei felett és kisodródott a pályáról. Balszerencséjére, fejjel a pálya mellett található lavinafogó építménynek ütközött. A fejsérülései mellé még bordatörést is szenvedett.

A vorarlbergi Lech síterepén a buckapálya okozta az egyik tiroli síelő vesztét. Egy kellemetlen esés után a buckapálya néhány csigolyáját eltörte. A szomszédos Brand síterepén egy tizennégy éves holland lány hódeszkával ütközött egy fának, őt hátsérülésekkel vitték kórházba.

Pillanatnyi kihagyás az életébe került egy negyvenhat éves síelőnek a tiroli Seefeld terepén. A férfi egy hóágyúval ütközött, és a helyszínre érkező orvosok már nem tudtak rajta segíteni.

Egy tizennégy éves cseh fiú az idei szezon ötödik halálos áldozata Salzburg tartományban. Két cseh fiatal próbált átvágni a pályán, hogy az egyik lifttől beálljanak a másik lifthez Bad Gasteinban. A felülről érkező 38 éves svéd fiatalember elütötte őket, bár a cseh fiatalokon volt bukósisak, egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

Sajnos a balesetekről szóló híreket lehetne még folytatni. Számos esetben saját hibánkból kerülünk ilyen helyzetbe, de sajnos néha vannak külső körülmények, amelyekre nehéz felkészülni. Vigyázzunk magunkra a szezon hátralévő részében!

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.