Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csehek építhetik fel a sivatag új fedett sícsarnokát

2008.04.07. Bata Attila

Csehek építhetik fel a sivatag új fedett sícsarnokát A cseh miniszterelnök két héttel ezelőtt az Egyesült Arab Emirátusokban tárgyalt, és ennek valószínűleg az lehet az eredménye, hogy a cseh Vitkovice cég építheti fel Abu Dhabi első fedett sícsarnokát, amely a tervek szerint a világ leghosszabb fedett sípályájával (2 km!) büszkélkedhet majd.

A sors furcsa fintora, hogy az arabok a "síőrült" cseh miniszterelnök látogatása alatt jelentették be, hogy számos nemzetközi céget is megelőzve, főleg az üvegiparban érdekelt cseh cég építheti meg az új csarnokot, amellyel egy újabb állomásához érkezett a "ki épít nagyobb fedett sípályákat a világon?" elnevezésű nem hivatalos verseny.

A tervek szerint a sícsarnok egy hatalmas bevásárlóközpont részeként épülne meg, és a tervezett két kilométer hosszú pálya magasan a világ leghosszabb fedett pályája lenne. Körülbelül háromszorosa lenne a jelenlegi leghosszabb, a német Bottrop sícsarnok 640 méteres pályájának és ötszöröse a közeli Dubai világhírű csarnokában található 400 méteres pályának. A pálya nem csak hosszúságban múlná felül a korábbiakat, hanem szélességben is duplája lenne a szokásos fedett sípályáknak.

A tervnek nem mindenki örül. A tervezett helyszín a nemzeti szimbólumnak számító 1240 méter magas Jebel Hafeet hegy, amely legalább annyira az ország jelképe, mint Budapestnek a Gellért-hegy. Ha felépülne a tervezett komplexum, akkor teljesen megváltozna a hegy arculata, amely hűvösebb klímája miatt a helyeik egyik kedvenc nyári kirándulóhelye.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.