Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

45,9 fok! Megdőlt az abszolút melegrekord Franciaországban

2019.06.28. Bata Attila

A napok óta tartó forróságban, a meteorológusok péntekre várták, hogy megdőlhet a melegrekord Franciaországban. Az előrejelzés bejött, több helyen is megdőlt a 2003-as rekord.

Frissítés

16 óra körül Gallargues-le-Montueux településen már 45,9 fokot mértek!
A mai rekordok (Meteo France)
A mai rekordok (Meteo France)
2003 nyara az utóbbi évtizedek legkegyetlenebb nyaraként vonult be a statisztikákba. A tartós hőhullám rengeteg melegrekordot hozott, amely halálos áldozatokkal is járt. Szakértők szerint azon a nyáron kb. hetvenezren haltak meg a rendkívüli hőségben, vagy annak következményeképpen Nyugat- és Közép Európában. Franciaországban 15 ezer áldozatról szóltak a számok. A mai napon az akkori melegrekord számai dőltek meg több helyen.

A francia rekordot 2003. augusztus 12-én mérték 44,1 fokkal két településen is. Ma először, 13:48-as adat szerint, Carpentras településen dőlt meg a rekord, ahol 44,3 fokot mértek. Később, 14:59-kor Villevieille mérőállomásán 45,1 fokot mutatott a hőmérő és délután 16 óráig ez az eddig ismert legmagasabb hőmérséklet.
Carpentras, itt dőlt meg először a rekord
Carpentras, itt dőlt meg először a rekord
Tegnap már 43,8 fokot mértek Montclus településen, amely akkor minden idők legmagasabb júniusi értékének számított Franciaországban.

A rekkenő meleg a héten érkezett Franciaországba. Az alacsonyabb részeken 35-40 fokot, de a hegyekben 1000 méteres magasságban is 30 fok körüli értékeket mértek.

Franciaországban az előző hétvégén nyitott ki az összes sípálya a gleccsereken. Mindhárom síterepen, a havas télnek és a hűvös májusnak köszönhetően remek hóviszonyokkal indult a szezon. A mostani kánikula biztosan nem tesz jót az üzemelő pályáknak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.