Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb osztrák és francia gleccsereken lehet síelni

2019.06.20. Bata Attila

Szokás szerint, a gleccserek nagy része a szezon után egy kis időre bezár, majd rövid karbantartás után megkezdődik a nyári szezon, vagy van, ahol már a következő szezon végéig be sem zárnak.
Webkamera: Mölltal tegnap este a mai nyitásra készülve
Webkamera: Mölltal tegnap este a mai nyitásra készülve
Az utóbbi harminc év időjárása nem tett jót a gleccsereknek, így a korábbi 10-15 síterep közül már csak az osztrák Hintertux és a svájci Zermatt maradt meg az Alpokban, ahol egész évben lehet síelni. Néhány gleccser még hosszabb-rövidebb időszakra kinyit nyáron, de a többiek már csak szeptembertől.

Furcsa, de az időjárás az idén kedvezően alakította a hóviszonyokat. Az "évszázad tele" után még mindig bőven van hó a gleccsereken, úgyhogy az idén a szokásosnál is jobb körülmények között lehet síelni júniusban.

Franciaország

Franciaországban leghamarabb a Pisallias-gleccser (Val d' Isere) kezdte meg öthetes működését június 8-án. A tervek szerint a nemzeti ünnepen, július 14-én zárnak.

Les 2 Alpes: készülnek a nyitásra
Szombaton a másik két francia gleccser is megkezdi a nyári szezont. Les 2 Alpes 3200 méter felett 265 cm hóval vág neki a nyárnak, régen állt ilyen vastagon a hó júniusban. Itt a tervezett zárás augusztus 25. Val d' Isere szomszédja, Tignes is június 22-én nyit és a tervek szerint augusztus 4-ig lehet síelni a Grande Motte gleccseren.

Olaszország

Olaszországban június 7-én nyitott Stelvio és várhatóan november elején zárnak. Június 29-én nyit Cervinia (Zermatt olasz oldala), ahol a 3500 méteres magasságban található Plateau Rosá gleccseren lehet síelni. A többi olasz gleccser (Val Senales és Presena) már csak ősszel nyit ki.

Svájc

Svájcban Zermatt folyamatosan üzemel. A néhány éve még egész évben üzemelő Saas Fee július 13-án nyit és folyamatosan következő év májusáig mennek a liftek.

Ausztria

Ausztriában tegnapig Hintertux volt az egyetlen üzemelő gleccser, de mától kinyit a karintiai Mölltal is. Szintén beindítják a lifteket a tiroli Stubai felső részén is, de csak a bakancsos turisták kedvéért.
Hintertux: webkamera június 18-án
Hintertux: webkamera június 18-án
Kaprunban (Kitzsteinhorn) június 29-én kezdődik majd meg a nyári szezon, amely július 21-ig tart.

A többi osztrák gleccser (Sölden, Kaunertal, Dachstein és Pitztal) nyáron zárva tart és várhatóan az első nagyobb szeptemberi havazás után nyit ki.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.