Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Schumacher baleset óta több bukósisakot vesznek

2014.02.07. Bata Attila

A bukósisak viselete ma már teljesen megszokott a sípályákon. Vannak országok vagy országrészek, ahol a síelők és szülők felelősségtudatán múlik a sisak viselete, más helyeken egyszerűen csak kötelezővé teszi a gyermekeknek. Néha egy szomorú eset következtében indulnak be az eladások.
Michael Schumacher december végi síbalesetének híre bejárta a világsajtót, az is hallott a bukósisak fontosságáról, aki addig nem ragaszkodott hozzá. Bár a bukósisak nem minden esetben életmentő, de viselésével nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat. A baleset utáni szakértői jelentés megállapította, hogy Schumacher a (kettétört) bukósisaknak köszönhette azt, hogy nem halt meg azonnal a baleset színhelyén.

Az egyik brit síelős portál szerint, a baleset után jelentősen megnőtt az igény a bukósisakot után. Az egyik márka képviselője szerint a legnépszerűbb méretekből szinte állandóan hiány van. Körülbelül 2-3 hétig tart, amíg Németországból pótolják a készleteket. Általában mindig egy tragikus eset kell ahhoz, hogy megerősödjön az érdeklődés. A kiskereskedők karácsony után jóformán már semmit sem szoktak rendelni, de most gyakoriak a megrendelések. Elmondása szerint a többi bukósisak gyártó is hasonló érdeklődésről számolt be.

Ezzel kapcsolatban megkérdeztünk néhány hazai forgalmazót is, akik megerősítették a külföldi trendet. Arról számoltak be, hogy náluk is jelentősen emelkedtek a bukósisak eladások, az érdeklődés továbbra is folyamatos, jelentősen magasabb az előző évekhez képest. Több bolt beszámolt arról, hogy a nagy érdeklődés miatt folyamatosan utánrendeléseket kell leadniuk, és vannak olyan típusok és méretek, amelyek ideiglenesen nem is kaphatók.

KOMMENTEK
| 2014.02.07. 12:37
Fura hogy kell egy ilyen eset hogy ezen sok ember elgondolkozzon és vegyen.

"de viselésével nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat." reméljük nem túlzottan, és nem megy el pár embernél vakmerőségbe emiatt.
netgo97 | 2014.02.07. 15:02
Sajnos kell egy ilyen eset, de jobb később mint soha.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.