Menü ≡

A Ski amadé régió 760 km sípályával várja a magyar síelőket

2021.09.23. | Szerző: Wesselényi Andrea
Nyitva lesznek a szállodák, a vendéglátóhelyek és nem lesznek kapacitás korlátozások a sílifteken a 21/22-es téli szezonban - állította Christoph Eisinger, a Ski amadé régió ügyvezetője a tegnapi sajtótájékoztatón Budapesten. Várják a magyar síelőket is 760 kilométernyi gondozott sípályával, és 270 sílifttel, amely mind egy közös bérlettel használható.
A tavalyi szezonban gyakorlatilag megállt a síturizmus Ausztriában: csak a helyiek használták a sípályákat, így a lifttársaságok forgalma 85%-kal esett vissza. A most következő síszezonra optimistán tekintenek a turisztikai szakemberek, és úgy vélik, hogy megközelíthetik a covid előtti időszak forgalmát, ha teljes kapacitással járnak a liftek és visszatérnek a külföldi síelők - állította Eisinger.

Az idei és tavalyi nyári szezon is jól sikerült Ausztriában: biztonságosan tudták fogadni a turistákat a jól működő 3G szabályok betartásával. Ezt azt jelenti, hogy az országhoz való belépéshez és a szolgáltatások igénybevételéhez igazolni kell azt, hogy a vendég az oltott, tesztelt vagy gyógyult kategória valamelyikébe tartozik. Európai védettségi igazolással tehát szabadon lehet utazni az országban.

A magyar síelők számára problémát jelent a Szputnyik oltás, melyet nem ismer el az Európai Unió. A Szputnyikkal oltottak is utazhatnak, számukra 72 óránként PCR tesztet írnak elő, de ennél jobb megoldás az antitest-vizsgálat, melyet itthon kb. 10 ezer forintért lehet elvégezni és ha az igazolás védettséget mutat, akkor ez a teszteléstől számított 3 hónapig szabad utazásra jogosít.

A tavalyi szezonban egyetlen fertőzést sem azonosítottak, ami a sípályákról indult volna el, ezért sem tűnik kockázatosnak a síliftek üzemeltetése - hangzott el a sajtótájékoztatón. A hütték is nyitva lesznek, fogyasztáskor is a 3G szabályok érvényesek. A zárt kabinos felvonókban pedig kötelező lesz a maszk viselése.

A síbérletárak átlagosan 5%-kal emelkedtek, amit Eisinger a költségek emelkedésével indokolt. Egy hatnapos felnőtt bérlet ára a főszezonban 299 euróba kerül. 2021. december 6-ig jelentős kedvezménnyel vásárolható meg a Ski amadé régió szezonbérlete, ami azoknak ajánlott, akik több hetet terveznek síelni a régióban. Az elővételi időszakban különösen nagy a kedvezmény a gyerekekre, egészen 19 éves korig. Egy négytagú család kamasz gyerekekkel közel 500 eurót is megspórolhat ezzel.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A járvány ellenére a fejlesztések nem álltak meg a Ski amadé régióban. Összesen 66 millió euró értékű beruházás valósul meg a téli szezon kezdetéig. Új 10 személyes kabinos lift épül a Snow Space Salzburg régióban és egy új hatülős lift létesül Filzmoos síterepén. Jelentős összegeket invesztálnak a hóágyúrendszerek bővítésébe is.
2021.09.23. 14:01:06 Schneeglöckchen
Erről a szabályról hol lehet olvasni hivatalosan?? Mert máshol még nem találtam erre vonatkozóan semmit....: "A Szputnyikkal oltottak is utazhatnak, számukra 72 óránként PCR tesztet írnak elő, de ennél jobb megoldás az antitest-vizsgálat, melyet itthon kb. 10 ezer forintért lehet elvégezni és ha az igazolás védettséget mutat, akkor ez a teszteléstől számított 3 hónapig szabad utazásra jogosít."
2021.09.23. 14:09:45 WAndrea
Itt írtunk erről korábban:
Utazás Ausztriába Szputnyik oltással? Igen, lehetséges!
https://sielok.hu/rovat/hasznos/cik...k/utazas-ausztriaba-szput...

A források:
https://www.wko.at/service/corona.h...tml
és
https://www.sozialministerium.at/In...formationen-zum-Coronavir...
2021.09.24. 09:33:16 bouquetk
Felnőttnek az SSC lényegesen jobban megéri. 150 többlet pénzért kapsz két gleccsert, ahol októbertől lehet sízni. Meg még olyan apróságok, mint Saalbach, Lungau, Zillertal Aréna stb.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »