Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Ski amadé régió 760 km sípályával várja a magyar síelőket

2021.09.23. Wesselényi Andrea

Nyitva lesznek a szállodák, a vendéglátóhelyek és nem lesznek kapacitás korlátozások a sílifteken a 21/22-es téli szezonban - állította Christoph Eisinger, a Ski amadé régió ügyvezetője a tegnapi sajtótájékoztatón Budapesten. Várják a magyar síelőket is 760 kilométernyi gondozott sípályával, és 270 sílifttel, amely mind egy közös bérlettel használható.
Christoph Eisinger, a Ski amadé ügyvezetője Budapesten tartott sajtótájékoztatót. Fotó: © Österreich Werbung / Ancsin Gábor - kepszerk.hu
Christoph Eisinger, a Ski amadé ügyvezetője Budapesten tartott sajtótájékoztatót. Fotó: © Österreich Werbung / Ancsin Gábor - kepszerk.hu
A tavalyi szezonban gyakorlatilag megállt a síturizmus Ausztriában: csak a helyiek használták a sípályákat, így a lifttársaságok forgalma 85%-kal esett vissza. A most következő síszezonra optimistán tekintenek a turisztikai szakemberek, és úgy vélik, hogy megközelíthetik a covid előtti időszak forgalmát, ha teljes kapacitással járnak a liftek és visszatérnek a külföldi síelők - állította Eisinger.

Az idei és tavalyi nyári szezon is jól sikerült Ausztriában: biztonságosan tudták fogadni a turistákat a jól működő 3G szabályok betartásával. Ezt azt jelenti, hogy az országhoz való belépéshez és a szolgáltatások igénybevételéhez igazolni kell azt, hogy a vendég az oltott, tesztelt vagy gyógyult kategória valamelyikébe tartozik. Európai védettségi igazolással tehát szabadon lehet utazni az országban.

A magyar síelők számára problémát jelent a Szputnyik oltás, melyet nem ismer el az Európai Unió. A Szputnyikkal oltottak is utazhatnak, számukra 72 óránként PCR tesztet írnak elő, de ennél jobb megoldás az antitest-vizsgálat, melyet itthon kb. 10 ezer forintért lehet elvégezni és ha az igazolás védettséget mutat, akkor ez a teszteléstől számított 3 hónapig szabad utazásra jogosít.

A tavalyi szezonban egyetlen fertőzést sem azonosítottak, ami a sípályákról indult volna el, ezért sem tűnik kockázatosnak a síliftek üzemeltetése - hangzott el a sajtótájékoztatón. A hütték is nyitva lesznek, fogyasztáskor is a 3G szabályok érvényesek. A zárt kabinos felvonókban pedig kötelező lesz a maszk viselése.

A síbérletárak átlagosan 5%-kal emelkedtek, amit Eisinger a költségek emelkedésével indokolt. Egy hatnapos felnőtt bérlet ára a főszezonban 299 euróba kerül. 2021. december 6-ig jelentős kedvezménnyel vásárolható meg a Ski amadé régió szezonbérlete, ami azoknak ajánlott, akik több hetet terveznek síelni a régióban. Az elővételi időszakban különösen nagy a kedvezmény a gyerekekre, egészen 19 éves korig. Egy négytagú család kamasz gyerekekkel közel 500 eurót is megspórolhat ezzel.
A járvány ellenére a fejlesztések nem álltak meg a Ski amadé régióban. Összesen 66 millió euró értékű beruházás valósul meg a téli szezon kezdetéig. Új 10 személyes kabinos lift épül a Snow Space Salzburg régióban és egy új hatülős lift létesül Filzmoos síterepén. Jelentős összegeket invesztálnak a hóágyúrendszerek bővítésébe is.
KOMMENTEK
Schneeglöckchen | 2021.09.23. 14:01
Erről a szabályról hol lehet olvasni hivatalosan?? Mert máshol még nem találtam erre vonatkozóan semmit....: "A Szputnyikkal oltottak is utazhatnak, számukra 72 óránként PCR tesztet írnak elő, de ennél jobb megoldás az antitest-vizsgálat, melyet itthon kb. 10 ezer forintért lehet elvégezni és ha az igazolás védettséget mutat, akkor ez a teszteléstől számított 3 hónapig szabad utazásra jogosít."
WAndrea | 2021.09.23. 14:09
bouquetk | 2021.09.24. 09:33
Felnőttnek az SSC lényegesen jobban megéri. 150 többlet pénzért kapsz két gleccsert, ahol októbertől lehet sízni. Meg még olyan apróságok, mint Saalbach, Lungau, Zillertal Aréna stb.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.