Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A stájer síterepek megduplázták a fejlesztések költségét

2024.09.16. Bata Attila

A stájer síterepek most is megtartották a szokásos őszi sajtótájékoztatójukat. Kiderült, hogy az idei szezonra közel a dupláját költötték el fejlesztésekre, mint tavaly. Összesen 105 millió euróból (kb. 41 milliárd forint) modernizálták a tartomány síterepeit ebben az évben.
Loser, az új hegyállomás terve
Loser, az új hegyállomás terve
A sajtótájékoztatót jobban időzíteni sem lehetett volna, hiszen a Dachstein tetején igazi téli hangulat uralkodott az elmúlt napokban, az osztrák hegyeket méteres hó borította be.
A littársaságok vezetői a szeptemberi télben
A littársaságok vezetői a szeptemberi télben
Dachstein amúgy is szimbolikus helyszín, hiszen itt is jelentős fejlesztésen vannak túl. Itt az alpesi síelés már megszűnt, a sífutók még gyakorolhatnak, azonban a bevételek tekintetében eddig sem az alpesi síelésből éltek. A felvonóval könnyen megközelíthető kilátó és egyéb látványosságok Ausztria egyik legnépszerűbb magashegyi turisztikai célpontjának számítanak, télen-nyáron.
A megújult Dachstein
A megújult Dachstein
A síterepek közül három helyen is komoly újdonságra készülnek az idén. Loser síterepén már nem kell sokat várni az új, tízszemélyes Panoramabahn átadására. A két korábbi felvonó helyén épült új liftet a futurisztikus kabinjaival október végén indítják be. Az új lift a síszezonon kívüli szabadidős tevékenységek támogatásában jelent előrelépést.

A schladmingi régióhoz tartozó Hauser Kaibling Stájerország legnagyobb kapacitású ülőliftjét építi meg. A nyolcszemélyes felvonó óránként akár 3600 utast is szállíthat.
Hauser Kaibling új állomása
Hauser Kaibling új állomása
A schladmingi régió másik újdonsága a Rohrmoos 1 lift, amelynek az építését már a tavalyi szezon előtt elkezdték. A 30 panorámakabinban tízen férnek el, és ez a régió első kabinosa, ahol belül kell szállítani a síléceket. Ez a fejlesztés körülbelül 13,5 millió euróba (kb. 5,3 milliárd forint) kerül.
Rohrmoos I látványterve
Rohrmoos I látványterve
A téli szezon előtt az összes stájer újdonság átadásáról beszámolunk.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.