Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A szlovén síterepeken is havazott

2016.10.13. Bata Attila

Az előző napok időjárása meghozta a szezon első havazását az Alpok gerincétől délre található magasabb területekre. Ennek köszönhetően az egykori jugoszláv régió (Szlovénia, Montenegró, Bosznia és Horvátország) magasabb részei is fehérlettek az októberi hidegbetörés után.
Szlovéniában a legtöbb havat a Júliai-Alpokban található Kredarica mérőállomás kapta. 2500 méteres magasságban közel 20 cm hullott. Ez a rész ugyan nem síterep, de az alacsonyabban fekvő síterepek sem panaszkodhattak.

A szlovén meteorológusok szerint már 800-1100 méteres magasság felett hullott a hó. Az ismert szlovén síterepek közül talán Rogla kapta a legtöbb havat, közel 10 cm vastag friss hó októberben, ezen a magasságon egyáltalán nem rossz.

Júliai-Alpok
Júliai-Alpok
A többi ismert szlovén síterep is boldogan tette közzé a havas képeket. Jutott a fehér áldásból Pohorje, Golte, Kope Krvavec és Velika Planina síterepeire is.

Pohorje
Pohorje
Természetesen ettől még nem indul be a síszezon. Arra azonban jó volt, hogy a legtöbb szlovén síterep elkezdte árusítani a szezonbérleteket, a friss hó pedig marketing szempontból a legjobbkor jött.
Velika Planina
Velika Planina
KOMMENTEK

Szállástippek
Family Apartments csillagcsillagcsillagcsillag
A Family Apartments Bolfenk 2-8 fős apartmanokat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Forest Hotel Videc csillagcsillagcsillag
Újszerű, 3 csillagos hotel a maribori kiskabinos lift felső állomása közelében, 300-500 méterre a sípályáktól. A vendégek kedvezményesen használhatják a szomszédos Bolfenk WellNest Centrum szolgáltatásait!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Habakuk csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A 2022/23-as síszezonra teljesen megújult luxushotel Maribor-Pohorje völgyállomásától 100 méterre. Szolgáltatásai: hatalmas wellness részleg medencékkel, szaunavilág, fitneszterem, étterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.