Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

A szlovén síterepeken is havazott

2016.10.13. | Szerző: Bata Attila
Az előző napok időjárása meghozta a szezon első havazását az Alpok gerincétől délre található magasabb területekre. Ennek köszönhetően az egykori jugoszláv régió (Szlovénia, Montenegró, Bosznia és Horvátország) magasabb részei is fehérlettek az októberi hidegbetörés után.
Szlovéniában a legtöbb havat a Júliai-Alpokban található Kredarica mérőállomás kapta. 2500 méteres magasságban közel 20 cm hullott. Ez a rész ugyan nem síterep, de az alacsonyabban fekvő síterepek sem panaszkodhattak.

Rogla
A szlovén meteorológusok szerint már 800-1100 méteres magasság felett hullott a hó. Az ismert szlovén síterepek közül talán Rogla kapta a legtöbb havat, közel 10 cm vastag friss hó októberben, ezen a magasságon egyáltalán nem rossz.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A többi ismert szlovén síterep is boldogan tette közzé a havas képeket. Jutott a fehér áldásból Pohorje, Golte, Kope Krvavec és Velika Planina síterepeire is.

Természetesen ettől még nem indul be a síszezon. Arra azonban jó volt, hogy a legtöbb szlovén síterep elkezdte árusítani a szezonbérleteket, a friss hó pedig marketing szempontból a legjobbkor jött.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 319 vendég és 26 regisztrált felhasználó látogatja.