Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Tátrában és a többi szlovák síterepen már hóágyúznak

2020.11.22. Bata Attila

Hétvégére a szlovák hegyekbe is megérkezett a hideg. Péntektől folyamatosan üzemelték be az ország síterepei a hóágyúkat. A szezonnal kapcsolatban természetesen sok a bizonytalanság, de a vendéglátók elképzelni sem tudják, hogy idén elmaradhat a síszezon.
Tátralomnic
Tátralomnic
Számos ismert szlovák síterep vagy kipróbálta a hóágyút, vagy már ténylegesen is megkezdte a pályák behavazását. Ehhez az is kellett, hogy hétvégére megérkezzen a hideg a szlovák hegyekbe. Igazából nemcsak a magasabb részeken fagyott, hanem szombatról vasárnapra az egész országban nulla fok alatt alakult a hőmérséklet.
Csorba-tó mellett
Csorba-tó mellett
Tátralomnic felett már pénteken megkezdték a hóágyúzást. A Kő-pataki-tó alatti pályákat, kb. 1500 méteres magasságban, kezdték el először behavazni. A terv szerint fokozatosan haladnak a település irányába. Később a Csorba-tó feletti pályákon is megkezdték a hóágyúzást.
Tátralomnic: a pályák behavazottságának állapota november 23-án
Tátralomnic: a pályák behavazottságának állapota november 23-án
Jasnán is beindították a hóágyúkat. Először a Luková (1670 m) és Priehyba (1342 m) közötti magasságban fehérítették a pályát. Az első napon az alacsonyabb részeken még nem volt kedvező az időjárás a hóágyúzáshoz. Az északi oldalon a szél sem segítette a hóágyúzást, a délin pedig egyenesen megakadályozta pénteken.
Jasná
Mindkét tátrai síterep bejelentette, hogy úgy készülnek, hogy akár már december 4-én nyitni tudjanak. A pálya valószínűleg kész lesz addigra, a többit majd meglátjuk ...
Rohács, Nyugati-Tátra
Rohács, Nyugati-Tátra
Donovaly
Donovaly
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Golf
Csendes, nyugodt környezetben fekvő szálloda a Stupka szálloda közelében, kilátással a golfpályára, wellness használattal, Tále síközponttól 3 km-re, Chopok déli oldalától 6 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Záhradky apartmanok
Egyszerűen berendezett apartmanok a Chopok északi oldalán, a Záhradky állomásnál találhatóak, karnyújtásnyira az innen induló 2db hatüléses lifttől: A házban 3db 2-9 fős "retró" apartman található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalet Alaskit Jasná csillagcsillagcsillagcsillag
Jasná szívében, Oputné-n, a Chopok lábánál található újonnan épült, francia stílusú 6 fős apartman kültéri jakuzzival 200 méterre a sípályától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.