Menü ≡

A Tátrában és a többi szlovák síterepen már hóágyúznak

2020.11.22. | Szerző: Bata Attila
Hétvégére a szlovák hegyekbe is megérkezett a hideg. Péntektől folyamatosan üzemelték be az ország síterepei a hóágyúkat. A szezonnal kapcsolatban természetesen sok a bizonytalanság, de a vendéglátók elképzelni sem tudják, hogy idén elmaradhat a síszezon.
h i r d e t é s
Számos ismert szlovák síterep vagy kipróbálta a hóágyút, vagy már ténylegesen is megkezdte a pályák behavazását. Ehhez az is kellett, hogy hétvégére megérkezzen a hideg a szlovák hegyekbe. Igazából nemcsak a magasabb részeken fagyott, hanem szombatról vasárnapra az egész országban nulla fok alatt alakult a hőmérséklet.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Tátralomnic felett már pénteken megkezdték a hóágyúzást. A Kő-pataki-tó alatti pályákat, kb. 1500 méteres magasságban, kezdték el először behavazni. A terv szerint fokozatosan haladnak a település irányába. Később a Csorba-tó feletti pályákon is megkezdték a hóágyúzást.
Jasnán is beindították a hóágyúkat. Először a Luková (1670 m) és Priehyba (1342 m) közötti magasságban fehérítették a pályát. Az első napon az alacsonyabb részeken még nem volt kedvező az időjárás a hóágyúzáshoz. Az északi oldalon a szél sem segítette a hóágyúzást, a délin pedig egyenesen megakadályozta pénteken.
Jasná
Mindkét tátrai síterep bejelentette, hogy úgy készülnek, hogy akár már december 4-én nyitni tudjanak. A pálya valószínűleg kész lesz addigra, a többit majd meglátjuk ...
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »