Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Őrült kötéltáncos járkál az Alpok liftkábelein egész héten

2011.08.23. Bata Attila

Őrült kötéltáncos járkál az Alpok liftkábelein egész héten Freddy Nock ismét őrült dolgokat művel. A svájci kaszkadőr az Alpok hegyeiben, legismertebb síterepein mászik fel a sílifteket tartó drótkötelekre, ahol segítség és biztonsági felszerelés nélkül gyalogol a drótköteleken. A cél hét nap alatt hét különböző világcsúcsot dönteni ebben az őrült műfajban.
Két éve is írtunk Freddy Nock-ról, aki a németországi Zugspitze gleccserén található kabinosliftet tartó drótkötélen gyalogolt fel a völgyállomástól a hegyállomásig. Az idén hét nap alatt hét különböző rekordot szeretne felállítani ebben a műfajban, ebből az első állomás az idén is a Zugspitze volt. Normális embernek már a korábbi próbálkozás is sokkoló volt, amikor egy hosszú rúddal egyensúlyozva ment végig a drótkötélen, az idén pedig még ennél is durvábbat vállalt be. A rudat eldobta és mindenfajta segítség és biztonsági felszerelés nélkül mászta meg a majdnem egy kilométeres szakaszt, ahogy ez a videón is látható.

Nock 1 óra 20 perc alatt gyalogolt végig egész pontosan 995 métert az 5(!) centiméter vastag drótkötélen. Ehhez még vegyük hozzá, hogy végig felfelé haladt, a két pont között még 348 méter szintkülönbséget is meg kellett másznia. Síelős nyelvre fordítva, volt olyan része a drótkötélnek, ahol mintha egy 57 százalékos lejtőn mászott volna felfelé. Ez volt a leghosszabb és legmagasabban végrehajtott gyaloglás segítőrúd nélkül.

A további hat napban újabb hat rekord a cél, bár lesz olyan, hogy egy korábbi nap rekordja dől meg valamelyik svájci településen. Érdekes vállalkozás lesz a legmagasabb tengerszintfeletti kötélen gyaloglás csúcsa a 3800 méter magas Jungfraujoch liftjén, a víz feletti gyaloglás rekordja 3300 méteren át egy svájci tavon, a Thunersee-n. Szintén vadnak tűnik biciklivel rámenni a drótkötélre. A jelenlegi biciklis csúcs 71 méter hosszan 41 méterrel a föld felett, Nock terve 150 méter hosszan és 50 méterrel a föld felett Bernben.

Nem csak felfelé, hanem lefelé is rekordot szeretne dönteni, így a lefelé gyaloglás csúcsát Corvatsch-on, ahol 1672 méteren keresztül ereszkedne le a völgyállomáshoz, 569 méterrel alacsonyabbra, mint a hegyállomás.

A korábbi vállalkozásaihoz hasonlóan, a rekordkísérletekből összegyűlt pénzt Freddy Nock a gyermekek részére ajánlotta fel.
KOMMENTEK
peferenc | 2011.08.30. 21:05
Őrült emberek mindig voltak és lesznek, akik a feltűnés és a hírnév érdekében képesek az életük kockáztatására. Ráadásul a média erre vevő, mert "jó pénzt" hoz a konyhára, még akkor is ha tragédia lenne belőle, sőt...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.