Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Őrült kötéltáncos járkál az Alpok liftkábelein egész héten

2011.08.23. | Szerző: Bata Attila
Őrült kötéltáncos járkál az Alpok liftkábelein egész héten Freddy Nock ismét őrült dolgokat művel. A svájci kaszkadőr az Alpok hegyeiben, legismertebb síterepein mászik fel a sílifteket tartó drótkötelekre, ahol segítség és biztonsági felszerelés nélkül gyalogol a drótköteleken. A cél hét nap alatt hét különböző világcsúcsot dönteni ebben az őrült műfajban.
h i r d e t é s
Két éve is írtunk Freddy Nock-ról, aki a németországi Zugspitze gleccserén található kabinosliftet tartó drótkötélen gyalogolt fel a völgyállomástól a hegyállomásig. Az idén hét nap alatt hét különböző rekordot szeretne felállítani ebben a műfajban, ebből az első állomás az idén is a Zugspitze volt. Normális embernek már a korábbi próbálkozás is sokkoló volt, amikor egy hosszú rúddal egyensúlyozva ment végig a drótkötélen, az idén pedig még ennél is durvábbat vállalt be. A rudat eldobta és mindenfajta segítség és biztonsági felszerelés nélkül mászta meg a majdnem egy kilométeres szakaszt, ahogy ez a videón is látható.

Nock 1 óra 20 perc alatt gyalogolt végig egész pontosan 995 métert az 5(!) centiméter vastag drótkötélen. Ehhez még vegyük hozzá, hogy végig felfelé haladt, a két pont között még 348 méter szintkülönbséget is meg kellett másznia. Síelős nyelvre fordítva, volt olyan része a drótkötélnek, ahol mintha egy 57 százalékos lejtőn mászott volna felfelé. Ez volt a leghosszabb és legmagasabban végrehajtott gyaloglás segítőrúd nélkül.

A további hat napban újabb hat rekord a cél, bár lesz olyan, hogy egy korábbi nap rekordja dől meg valamelyik svájci településen. Érdekes vállalkozás lesz a legmagasabb tengerszintfeletti kötélen gyaloglás csúcsa a 3800 méter magas Jungfraujoch liftjén, a víz feletti gyaloglás rekordja 3300 méteren át egy svájci tavon, a Thunersee-n. Szintén vadnak tűnik biciklivel rámenni a drótkötélre. A jelenlegi biciklis csúcs 71 méter hosszan 41 méterrel a föld felett, Nock terve 150 méter hosszan és 50 méterrel a föld felett Bernben.

Nem csak felfelé, hanem lefelé is rekordot szeretne dönteni, így a lefelé gyaloglás csúcsát Corvatsch-on, ahol 1672 méteren keresztül ereszkedne le a völgyállomáshoz, 569 méterrel alacsonyabbra, mint a hegyállomás.

A korábbi vállalkozásaihoz hasonlóan, a rekordkísérletekből összegyűlt pénzt Freddy Nock a gyermekek részére ajánlotta fel.
2011.08.30. 21:05:54 peferenc
Őrült emberek mindig voltak és lesznek, akik a feltűnés és a hírnév érdekében képesek az életük kockáztatására. Ráadásul a média erre vevő, mert "jó pénzt" hoz a konyhára, még akkor is ha tragédia lenne belőle, sőt...
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 88 vendég és 8 regisztrált felhasználó látogatja.