Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hajmeresztő teljesítmény egy lift drótkötelén

2009.08.31. Bata Attila

Hajmeresztő teljesítmény egy lift drótkötelén A svájci Freddy Nock majdnem egy kilométert gyalogolt a németországi Zugspizte csúcsára közlekedő kabinos lift drótkötelén. A hihetetlen mutatványt egy jótékonysági célból megrendezett eseményen mutatta be mintegy kétezer néző izgatott tekintete előtt.
A csúcskísérletre eredetileg szombaton került volna sor, de az esős időjárás keresztülhúzta a rendezők számításait. Veszélyesen csúszossá váltak az öt centiméter széles drótkötelek. Vasárnapra azonban kisütött a nap, ragyogó időben és tökéletes időjárási körülmények között kerülhetett sor a világcsúcskísérletre. A németországi Garmisch-Partenkirchen síterephez tartozó Zugspitze a maga 2962 méteres magasságával az ország legmagasabb pontja.

A kabinos liftet tartó drótköteleken összesen 995 métert tett meg a svájci hegymászó. A mutatvány alkalmával sehol sem feszítettek ki biztonsági hálókat, csak egy hosszú rudat használt, amely az egyensúlyozásban segített. A kísérlet során nemcsak a távval, hanem az emelkedéssel is meg kellett küzdenie. Mialatt a drótkötélen felfele lépdelt, összesen 348 méter szintmagasságot tett meg, az utolsó tíz métert az alul látható film tanulsága szerint már futva.

A kísérlet anyagi szempontból valószínűleg sikeresnek mondható, hiszen összesen 13,349 euró gyűlt össze, amelyet az etiópiai gyermekek megsegítésre ajánlottak fel.

Ez a film a csúcskísérleten készült. Aki az idei szezonban esetleg egy elromlott liftben ragadna, inkább várja meg a hegyimentőket, minthogy az alábbi mozdulatokat utánozza:

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.