Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alsó-Ausztria: 39 utast mentettek ki a síliftből

2016.02.12. Bata Attila

A magyar határtól nem messze található Gemeindealpe- Mitterbach síterepén ma délután műszaki hiba miatt meghibásodott a négyüléses lift. A tűzoltók, a rendőrség, a hegyimentők és három helikopter segítségével összesen 39 utast hoztak le épségben a földre egy közel háromórás mentőakcióval.
Az ORF híre szerint a négyüléses lift péntek délután 14:15 perckor állt le. Hírek szerint a fék hibásodott meg és a biztonsági rendszer automatikusan leállította a liftet. A mentésben részt vettek a környékbeli települések (Mitterbach, Mariazell) önkéntes és hivatásos tűzoltói, hegyimentők és a rendőrség.

Kép: APA / Robert Hunter
Kép: APA / Robert Hunter
A liften 39-en rekedtek, köztük gyerekek is. Három helikopterrel és kötelek segítségével mindenkit sikerült épségben lehozni 17:30-ra. 
KOMMENTEK
Mona | 2016.02.12. 23:43
Több órát ott ülni....nem lehetett túl kellemes!!

Szállástippek
Hotel Magnus Klause csillagcsillagcsillag
A felújított hotel Mariazellben, a Fő téren helyezkedik el, 250 méterre Mariazell-Bürgeralpe és kb. 3 km-re Gemeindealpe síterepétől. Igényesen berendezett egy- két és többágyas szobák reggelivel, vagy félpanzióval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Waldhäuschen apartman
2023-ban felújított romantikus 60 nm-es házikó az Erlaufsee közelében, az erdő szélén, a Bartelbauer Gasthof üzemeltetésében. A Gasthof és a Mariazell-St. Sebastian-i sípálya 1,9 km-re található a házikótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Aktivhotel Weisser Hirsch csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda Mariazell központjában, 150 méterre az új kiskabinos lifttől, 55 szobával, wellness részleggel várja Vendégeit. Egyágyas, kétágyas, családi vagy akár összenyitható szobák is foglalhatók, büféreggelivel vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.