Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Augusztusi tél: ismét havazott Ausztriában

2014.08.26. Stánicz Balázs

Az idei nyáron már nem egyszer fordul elő havazás az osztrák hegyekben. Vasárnap újabb hófelhők érték el az országot és helyenként egészen 1700 méterig lehavazott. A hűvös időjárásnak örülnek a gleccserek, a strandüzemeltetők kevésbé.
Vasárnap ismét a tél jegyében telt el: az osztrák gleccsereken 5-15 cm friss hó esett, az idei nyáron nem ez volt az első eset. Bár papíron ezek a hónapok az év legmelegebbjei, az időjárást úgy tűnik ez a legkevésbé sem érdekli, mert akárhogyan is nézzük a napközbeni alig 10 fokok a híres síparadicsomok üdülőfalvaiban, városaiban - így Saalbachban, Kitzbühelban, Kaprunban - sok mindennek nevezhetők, csak nyárinak sem. Panaszkodnak is a nyárra a helyiek, különösen a tópartokon élőket érinti érzékenyen a hűvös-esős idő. Ami itt bánat az ott öröm, az osztrák gleccsereken sok-sok év óta nem volt példa a mostanihoz hasonlóan kedvező hóhelyzet. Az elmúlt téli szezonban leesett hó sikeresen átvészelte a nyarat, sőt, sok helyütt a gleccsereken kívül is kiterjedt firnmezőket találunk. Így az elmúlt évekhez képest feltehetően nagyobb kínálattal és korábbi kezdéssel számolhatunk az osztrák gleccsersíterepeken, ahol a következő kisebb havazásra holnap van kilátás.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
AKCIÓ
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel Cristall csillagcsillagcsillagcsillag
A magyar alkalmazottakkal üzemelő szálloda a Stubai-völgyben, Fulpmesben található, 1,5 km-re Schlick 2000-től, a gleccser pályáitól pedig 23 km-re. Kétágyas szobák, családi apartman és hatalmas lakosztály várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.