Menü ≡

Ausztria: nagy havazás kezdődött

2019.11.12. | Szerző: Stani
A mai nappal kezdetét vette a szezon első igazán nagy "rekordhavazása" Ausztriában. Kedd reggel többfelé esett a hó 1000 méter alatt, a havazások az elmúlt 4-5 órában erősödtek, reggelre fennakadások várhatók a közlekedésben.
h i r d e t é s
Már napközben is télies képet festett a táj Tirolban, Salzburgban, Karintiában és Stájerország egyes részein. Csak hólánccal járható Salzburgban a Hochkönig alpesi út egy része, továbbá a Katschbergen átvezető hágón is ellenőrzik a hólánc meglétét.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Karintiában is megannyi hegyvidéki út csak lánccal járható. Kora este az erős havazás miatt a szlovén-osztrák határvidéken a Wurzenpass-Podkoren közti utat lezárták. Az előrejelzések szerint a hóesés egyre erősödik az este folyamán, illetve szerdára virradóra. Szerdán napközben is sok hóra lehet számítani.
A hóesés határa az éjjel 400-900 m közt várható Salzburgban, Karintiában 700-1300 m közt, ennél jóval magasabban lesz Klagenfurttól keletre, itt csak a hegyekben esik a hó 1600-1700 m felett.
Karintia, Salzburg és Kelet-Tirol egyes részeire hóriasztást adtak ki, szerdáig fél méter friss hó várható a Lesach és Gail völgyekben. A hegyekben 40-80 cm, a Karavankák és a Gailvölgyi-Alpok vonulatai közt 100 cm felett. Ezek a mennyiségek szerdáig leeshetnek. Csütörtökön kis szünet következik, majd pénteken újabb jelentős hó eshet a hegyekben.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »