Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: félméteres friss hóval érkezik a szeptember

2017.09.02. Stánicz Balázs

Pénteken beköszöntött az ősz, a naptárhoz az időjárás is alkalmazkodott, egy markáns hidegfront búcsúztatta a nyarat. A magasabb osztrák hegyekben tegnap óta havazik, vasárnapig akár fél méteres hó is eshet, de szinte minden gleccseren elérheti a frissen esett hó vastagsága a 20-30 cm-t.
Pitztal szombat reggel
Pitztal szombat reggel
Pénteken egy komolyabb hidegfront vetett véget a késő nyári időnek, a nyugati tartományokban tegnap óta havazik, a hóhatár az északi hegyekben a legalacsonyabb, itt már 1700 métertől havazhat, dél felé haladva 2000-2200 méter körülire tehető a havazás határa. Vasárnap délutánig kisebb-nagyobb megszakításokkal ugyan, de hull a fehér pelyhes a magashegységekben. Az osztrák gleccserek mindegyike fehér ruhát öltött, továbbá havazást jelentettek többek közt az Arlberg régió és Ischgl sípályáiról is.

Kaunertalon 15 cm friss hó szombat reggel és havazik tovább

A csapadék intenzitása szombat délutántól egyre inkább erősödik és ezzel együtt egyre alacsonyabb területeken számíthatunk hóesésre, vasárnapra virradóra akár 1500-1600 méterig is lehavazhat. A friss hó mellett alaposan lehűlt az idő, 3000 méteren a nappali maximumok -5 fok körül lesznek a hétvégén, reggelente még ennél is hidegebb lehet. Hétfőtől gyors javulás várható, a hófelhők helyét a napsütés veszi át. Az eleinte hideg reggeleket leszámítva a hőmérsékletek megfelelnek az ilyenkor szokásosnak, a következő kisebb hóesés csütörtökön várható. A szeptember eleji havazás nem számít ritkaságnak, legutóbb 2014-ben havazott szeptember elsején, de az elmúlt években is legkésőbb szeptember 8-ig megérkezett a szezon első havazása az osztrák hegyekbe.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (9)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.