Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: félméteres friss hóval érkezik a szeptember

2017.09.02. Stánicz Balázs

Pénteken beköszöntött az ősz, a naptárhoz az időjárás is alkalmazkodott, egy markáns hidegfront búcsúztatta a nyarat. A magasabb osztrák hegyekben tegnap óta havazik, vasárnapig akár fél méteres hó is eshet, de szinte minden gleccseren elérheti a frissen esett hó vastagsága a 20-30 cm-t.
Pitztal szombat reggel
Pitztal szombat reggel
Pénteken egy komolyabb hidegfront vetett véget a késő nyári időnek, a nyugati tartományokban tegnap óta havazik, a hóhatár az északi hegyekben a legalacsonyabb, itt már 1700 métertől havazhat, dél felé haladva 2000-2200 méter körülire tehető a havazás határa. Vasárnap délutánig kisebb-nagyobb megszakításokkal ugyan, de hull a fehér pelyhes a magashegységekben. Az osztrák gleccserek mindegyike fehér ruhát öltött, továbbá havazást jelentettek többek közt az Arlberg régió és Ischgl sípályáiról is.

Kaunertalon 15 cm friss hó szombat reggel és havazik tovább

A csapadék intenzitása szombat délutántól egyre inkább erősödik és ezzel együtt egyre alacsonyabb területeken számíthatunk hóesésre, vasárnapra virradóra akár 1500-1600 méterig is lehavazhat. A friss hó mellett alaposan lehűlt az idő, 3000 méteren a nappali maximumok -5 fok körül lesznek a hétvégén, reggelente még ennél is hidegebb lehet. Hétfőtől gyors javulás várható, a hófelhők helyét a napsütés veszi át. Az eleinte hideg reggeleket leszámítva a hőmérsékletek megfelelnek az ilyenkor szokásosnak, a következő kisebb hóesés csütörtökön várható. A szeptember eleji havazás nem számít ritkaságnak, legutóbb 2014-ben havazott szeptember elsején, de az elmúlt években is legkésőbb szeptember 8-ig megérkezett a szezon első havazása az osztrák hegyekbe.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.