Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Autóval és kisrepülővel csapatják a bezárt síterepek pályáin

2020.03.18. Bata Attila

Úgy tűnik, hogy sípályák bezárása az Alpokban többeknek meghozta a kedvét másfajta csúszkálásokra is. Ha már síelni nem lehet, akkor más eszközökkel próbálják ki az üres pályákat. Mondjuk kocsival vagy kisrepülővel, mint Svájcban.
A lenti felvétel vasárnap készült, az első napon, amikor lezárták a svájci Hoch-Ybrig síterepet. A fekete Audi sofőrje kihasználta az üres pályát és a csodás időt, és ment egy-két kört a pályán, szemmel láthatóan nem csigatempóban.
Ha már üres a pálya, akkor nagyobb dolgokkal is lehessen használni. Szintén Svájcban, Elsigen-Metsch lezárt síterepén egy kisrepülő élvezte a kihalt sípályákat. Szó szerint élvezte, mert az alábbi mobilfelvételt készítő sítúrázó szerint több kört is ment egymás után.
Egy kör a sok közül
A koronavírus miatti pályabezárások nem mindenhol jelentenek azonnal üres és használható pályákat pl. a sítúrázók számára. Több síterep is felhívta a figyelmet, hogy a lezárt pályákon már ratrakok dolgoznak nappal is, ezúttal szétterítik és fellazítják a havat, hogy minél hamarabb elolvadjon és vissza tudják adni a területet a bérbeadóiknak, rendszerint a helyi gazdáknak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.