Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Franciaország és Svájc is bezárja a síterepeit a járvány miatt

2020.03.14. Bata Attila

Az Alpok legjelentősebb síterepeinek otthont adó országok közül utoljára a franciák döntöttek úgy, hogy a koronavírus-járvány miatt bezárják a síterepeket.
Először Olaszországban zárták be a síterepeket a járvány miatt. Azt is lehetett látni, hogy az olasz síterepeken a lezárás előtt meghozott intézkedések semmit sem segítettek a síterepek biztonságán. A többi ország tanult az olasz példából és még azelőtt lépett a síterepeken is, hogy az olaszországihoz hasonló komoly helyzet kialakuljon.

Természetesen nem könnyű egy ilyen döntést meghozni, így az Alpok síterepei és az alpesi tartományok addig vártak a bejelentéssel, amíg az adott ország vezetői el nem rendelték a korlátozásokat.

Ausztriában egy nap alatt lefutott a bejelentés, a nyugati régiókban már csütörtök este lehetett tudni, így hétfő estig várhatóan elég időt adtak a távozásra az utolsó vendégeknek.
Zermatt, Svájc, utolsó nap
Svájc is pénteken jelentette be a korlátozásokat, hogy szombattal véget ér a szezon. Svájcban és az Alpok más gleccser-sítereppel rendelkező országában is bíznak a körülmények javulásában. Talán ezért jelölték meg a lezárás végét április 30-ai dátummal. Az más kérdés, hogy ez a dátum mennyire reális, és tényleg megéri-e a gleccsereknek még kinyitni akkor?

Franciaország a legvégsőkig halasztotta a síterepek bezárást. Erre a mai kormányzati intézkedések bejelentések után került sor. A héten sok kritika érte a franciák nyitvatartását a határmenti olasz települések polgármestereitől, hiszen az olasz oldalról szabályszerű kocsisorok indultak a közeli francia síterepekre reggelente, és vissza estefelé.

Édouard Philippe, Franciaország miniszterelnöke szombat este jelentette be, hogy Franciaország is meghozza a más államokhoz hasonló intézkedéseket, amelybe nem fér bele a síterepek üzemeltetése.

A francia síterepeken az utóbbi héten már egyre jobban csökkent a külföldiek száma, sok helyen a külföldiek 70%-a lemondta a foglalását. A nagyobb, főleg külföldi vendégkörre építő síterepek érezték meg leginkább a forgalom csökkenését.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.