Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas káoszt okozott a francia síterepek bezárása

2020.03.15. Bata Attila

Tegnap bejelentették a francia síterepek bezárását a koronavírus miatt. Tény, hogy ennél rosszabbul nem is lehetett volna időzíteni. Csak a britek közül, most kb. 30 ezren várnak arra, hogy hazajussanak.
Búcsú a Három-völgytől
Búcsú a Három-völgytől
Ezt már korábban is írtuk, hogy Ausztria nyugati része időben bejelentette, hogy lezárja síterepeit és szállodáit. A csütörtöki bejelentés elég időt adott a vendégeknek arra, hogy holnapig (hétfőig) hazaérjenek, de a legfontosabb, az új vendégek, a szombati turnusok már nem indultak el feleslegesen.

Nyugat-Ausztria ezt még a hivatalos kormányzati bejelentés előtt meglépte, és úgy látszik ez elég bölcsnek bizonyult, összehasonlítva a francia helyzettel.

A franciák, néhány síterep kivételével, addig tartották nyitva síterepeiket, amíg a kormány nem jelentette be a korlátozásokat. Erre szombaton este nyolckor került sor.

Az utazási irodák, az osztrák tapasztalatokon alapulva, természetesen sürgették a síterepeket, de mindig csak azt a választ kapták, hogy a síterep működik. Az egyik iroda szerint még szombat délben is biztosították őket a síelésről, majd este 10-kor jött az értesítés, hogy bezárnak a síterepek.

Becslések szerint kb. 30 ezer brit vár arra, hogy haza utazzon, nagy részük szombat este utazott a Francia-Alpokba síelni. Ők most indulhatnak haza azonnal, feltéve, ha valahogyan haza tudnak jutni.

Az utazási irodák és a légitársaságok a brit állam segítségét kérte, hiszen ebben a helyzetben állami segítség nélkül nem tudnak mindenkit hazahozni. Másik kérdés, hogy az elmaradt síelés árát nagy valószínűséggel vissza fogják fizetni, amely a kisebb irodáknak komoly anyagi nehézséget fog okozni, és csődközeli állapotba kerülhetnek. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.