Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Koronavírus helyzet a szlovén síterepeken

2020.03.13. | Szerző: Bata Attila
Szlovéniában nem annyira egyértelmű a helyzet, mint Olaszországban, Ausztriában vagy Szlovákiában, ahol jelenleg az összes síterepet bezárták. Vannak síterepek, amelyek bezárnak és vannak olyanok, amelyek továbbra is üzemelnének.
Hétfőtől Szlovéniában is szigorúbb intézkedéseket vezetnek a mindennapokban a koronavírus-járvány miatt, ám az intézkedéseket nem terjesztették ki a síterepekre, így az is előfordulhat, mint Olaszországban, hogy a bezárt iskolák helyett síelni viszik a gyerekeket.

Miután Olaszország bezárt, a szomszédos Kanin még egy kicsit kitartott, de utána itt is bezártak. Talán ennek a síterepnek fájhat a legjobban a zárás, hiszen most itt a legjobbak a hóviszonyok Szlovéniában. Ha valami csoda folytán április végén vagy május elején ismét síelni lehetne, akkor ez az egyetlen esélyes hely Szlovéniában.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Vogel a Júliai-Alpokban egész télen alig kapott havat, kivéve az utolsó két hétben. Már lassan kezdett magához térni a szezon, amikor beütött a járvány. A legnagyobb gond, hogy egy nagykabinossal lehet megközelíteni a pályákat, amely pedig eléggé veszélyes járvány idején. Itt is először csökkentették az utasok számát, de péntekre már belátták, hogy érdemesebb bezárni az egész síterepet. Mától már itt sem lehet síelni.

Az is biztosnak látszik, hogy Golte és Pohorje is bezár. Mindkét helyen vasárnap lehet utoljára síelni, fokozott biztonsági intézkedések mellett. Ezzel szemben Kranjska Gora, Krvavec és Rogla is a betartandó egészségügyi intézkedések fontosságáról ír, és arról, hogy a síterepek üzemelnek.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 20 vendég és 1 regisztrált felhasználó látogatja.