Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Koronavírus: hétfőtől az összes osztrák síterep bezár

2020.03.13. sielok.hu

Szép lassan, egymás után az összes osztrák tartomány bejelentette, hogy hétfőtől, március 16-tól véget ér az idei síszezon és bezárják a síterepeket a koronavírus-járvány miatt.
Hauser Kaibling (Schladming) bejelentése
Hauser Kaibling (Schladming) bejelentése
Összefoglalva:

Tegnap délután először Tirol tartomány jelentette be, hogy bezárják az összes síterepet és az összes szálláshelyet hétfőtől. A síliftek utoljára vasárnap közlekednek, a vendégeknek lesz idejük nyugodtan elhagyni a síterepeket és a szállásokat, de a mostani szombati turnust már nem fogadják. Két órával később Salzburg majd, késő este Vorarlberg is hasonló intézkedéseket hozott.

Ma kora délután először Alsó-Ausztria (pl. Hochkar) és Felső-Ausztria jelentette be, hogy mindkét tartományban leállítják a lifteket.

Délutánra maradt még két közeli tartomány, ahová rengeteg magyar síelő jár, de végül Karintia és Stájerország is bezárja az idei szezonra a síterepeit.

08:20 Stájerországban bezárnak a fürdők

Ausztria számos részén bezárnak a termálfürdők, Stájerország tartományi zárlatot vezetett be.

09:40 Lengyelországban is bezárnak

Egyre több lengyel síterep jelenti be a zárást, Białka Tatrzańska például vasárnap nyit ki utoljára idén. Itt nincs minden síterepre érvényes kötelező állami rendelkezés, a síterepek saját belátásuk szerint döntenek.

10:00 Svájci helyzet

Svájcban eddig az Olaszországgal határos déli kanton Ticino síterepeit zárták be, azonban ma reggel óta számos síterep délutáni bejelentésre készül.

10:25 Ötscher is bezár

A határhoz közeli Ötscher-Lackenhof (Alsó-Ausztria) bejelentette, hogy még ma 16:15-ig lehet síelni, holnaptól vége a szezonnak.

10:45 Golte is bezár

A szlovén síterepek közül Goltén vasárnap lehet utoljára síelni.

11:00 A Lengyel-Tátra is bezár

Az egész nemzeti park lezárva, liftek és menedékházak.

11:10 Az ismertebb norvég síterepek zöme is bezár

Hemsedal,Trysil, Hafjell, Kvitfjell és Roldal is bejelentette a zárást.

11:30 Már egy stájer síterep is bejelentést tett

Planneralm-Donnersbach síterepén hétfőtől nem indítják a lifteket.

12:00 Az osztrák kancellár sajtótájékoztatót tart

14 órától Sebastian Kurz, osztrák kancellár, sajtótájékoztatót tart, ahol valószínűleg további szigorításokat jelentenek be.

14:30 Hochkar és Hirschenkogel (Semmering) is bezár

Az összes alsó- és felső-ausztriai síterep is bezár. Hochkaron március 15-én lehet síelni utoljára. Semmering alsó-ausztriai oldala (Hirschenkogel) szombaton zár be. Semmering stájer oldala Stuhleck, a legtöbb stájer és karintiai síterephez hasonlóan (még) nem nyilatkozott bezárásokról.

15:50 Az osztrák kancellár sajtótájékoztatója - MTI hír

Karantén alá helyezik az ausztriai Tirol tartomány egy részét, valamint visszaállítják az ellenőrzést a svájci-osztrák határon - jelentette be pénteken Sebastian Kurz kancellár, és emellett több más óvintézkedést is ismertetett. Hétfőtől minimálisra kell korlátoznunk közösségi életünket - mondta Kurz, akinek indoklása szerint az most a legfontosabb, hogy a lehető legjobban védjük az idősebbeket, s megakadályozzuk a koronavírus-fertőzés további terjedését.

Azonnali hatállyal karantén alá helyezik a tiroli Panznauntalt és Sankt Anton am Arlberget, miután a tartomány egyes területei különösen fertőzöttek, ezért nagy a kockázata annak, hogy innen esetlegesen továbbterjed a vírus. Arról is beszélt, hogy az ott lakókat, azokat, akik ott töltik szabadságukat vagy ott dolgoznak, a lehető legjobban ellátják majd. A zárlat tizennégy napig tart, azt követően mindenki folytathatja megszokott életét.

A kancellár elrendelte az éttermek, kávézók és bárok nyitva tartásának 15 óráig tartó korlátozását. Bezár az üzletek nagy része, csak az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a bankok, a drogériék, a posták és az állateledelt árusító üzletek maradnak nyitva. A kormányfő hangsúlyozta ugyanakkor: nem kell aggódni, az alapellátás nem kerül veszélybe Ausztriában.

17:50 Az összes stájer síterep bezár

Vasárnap után az összes stájer síterep (pl. Schladming vagy Kreischberg) bezár.

17:55 Az összes karintiai síterep bezár

BKK, Nassfeld és társai is bezárnak hétfőtől. Utolsó nap vasárnap. Ezzel az összes osztrák tartományban lezárul a síelés.
KOMMENTEK
Stani | 2020.03.13. 19:10
... lezárul a síelés, de egyelőre ! Még van egy kicsi remény, hogy az idei szezonban a nagyobb, hóbiztos síterep újranyissák kapuikat. Egyes források szerint április 3-ig tart a zár, egy-két síterep a közösségi médiában "vorübergehend"-et (azaz átmeneti) hozzátette a szezonzáráshoz. Az elkövetkezendő hetekben okosabbak leszünk.
D.Dani | 2020.03.13. 20:59
Legyen igazad! Esetleg meg tudod mondani, hogy mely terepeken írták, hoy "átmenetileg"?
janos.garai | 2020.03.13. 22:51
Bár lenne remény. A helyzet az, hogy ha a személyzet (szezonmunkások) jó részét hazacsapják/szélnek eresztik 14 nap szünet után az általában amúgy is tervezett zárás előtt 2 héttel újranyitni a hozzánk hasonló síőrültekre építve sajna nem hiszem, hogy megérné az üzemeltetetőknek. De adja meg nekünk a hótündér, hogy ne legyen igazam . . .
Cave | 2020.03.14. 04:00
Decemberig várni kell, kivárjuk.🤔⛷️
gyorshajtó | 2020.03.14. 08:19
Én már annak is nagyon örülnék ha nyár elejére normalizálódna az élet Európában de a napi híreket olvasva már ebben is egyre kevésbé bízom. Bár azt olvastam hogy a 30-35 fokos meleget már nagyon nem szereti a vírus. Május végén június elején lehet már ilyen meleg csak nehogy aztán kiderüljön hogy ez a vírus ezt is kibírja.
supershape | 2020.03.14. 09:24
Mától Valais kanton (Svájc) összes síterepe is bezárt.
Stani | 2020.03.14. 10:24
@D.Dani Weißsee (pl)

Friss hír, hogy Salzburg tartományban április 13-ig tart a zár.

Amennyiben utána feloldják a szállásoknak és a síterepeknek (ez a jelen esetben csak Kaprunt jelenti, ahol egyébként június elejéig, azaz Pünkösdig lenne folyamatosan szezon) adott a lehetőség az újra nyításra.
TibiF | 2020.03.14. 16:03
Graubünden kantonban(Svájc) is az összes síterepnél véget ért az idei síszezon. Valószínűleg a többi kantonok síterepei Svájcban hétfőtől bezárnak. Ma még nem tudták pontosan, hogy jövő héten nyitva lesznek vagy nem. Ma Bern kanton síterepein még lehetett síelni.
TibiF | 2020.03.14. 19:02
Svájcban holnap az összes síterep bezár. Bernből rászóltak ma azokra a síterepekre akik kinyitottak és ahol ma én is síeltem, hogy rosszul értelmezik a szabályt. Szóval az idei svájci síszeszon ma befejeződött.

Link itt:
https://www.srf.ch/news/schweiz/cor...onavirus-stoppt-skispass-...

Lényeg aki ma kinyitott nem legálisan tette, szóval ma illegálisan síeltem:
"Die Skigebiete, die heute offen waren, haben illegal gehandelt."
angela3677 | 2020.03.15. 09:30
Sajnos minden síterep bezár ! Mi az oldalon ajánlott Kinderhotel Schneekönig szállásra mentünk volna.A tulajdonos minősíthetetlen és felelőtlen hozzáállása teljesen megdöbbentett minket. Senkinek nem ajánlom, hogy a jövőben bármikor ebbe a hotelbe menjen ! Sőt ennek a minőségi honlapnak sem szabadna ilyen tapasztalatok után (többen is hasonlóan jártak ) ajánlani ezt a szállást !
zsemle85 | 2020.03.15. 21:26
Nekünk mázlink volt a szállásadóinkkal. Először elutasítók voltak, de nem hagytuk magunkat. Sikerült egy viszonylag jó időpontra átfoglalni. Igaz, 3 napot leveleztünk, de most azt mondom, megérte. A booking meg egy nagy adag fostalicska, tudom, hogy csak közvetítenek, de az ajánlásaikban szó nem volt arról, hogy mi van akkor, ha utazni utazhatok, mert nincs zárva a határ, de minek, ha vasárnap zárnak a pályák és hétfő este 8-ig a szállásról is kitesznek.
balczerk73 | 2020.03.30. 17:46
Egy tiroli kocsma csaposa fertőzhette végig fél Európát.
https://74nullanulla.hu/cikkek/2020.../03/26/egy-tiroli-kiskocs...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.