Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bravo Itália! Bormió szerdán, Presena csütörtökön nyit!

2010.10.03. Bata Attila

Bravo Itália! Bormió szerdán, Presena csütörtökön nyit! A múlt heti tekintélyes hóesésnek, az azóta tartó hidegnek és a szorgos pályamunkásoknak köszönhetően verseng egymással két felkapott olasz síterep. Jelenlegi állapot szerint október 6-án nyithat Bormió, és október 7-én a Presena-gleccser. Már most jól kezdődik az olasz szezon!
Fennállása óta még sosem nyitott ki ilyen korán Bormió, az Alta Valtellina régióban található síterep. Bár még sok minden változhat a következő napokban, a két olasz síterep versenyében egyelőre Bormió tűnik az elsőnek, hiszen egy nappal a valamivel jobb adottságokkal bíró Presena gleccser előtt szeretnének megnyitni. Az Alta Valtellina régióban hagyományosan akkor kezdődik a szezon Bormióban, amikor a közel Stelvió-gleccseren bezárják a kapukat. Most egy hónapon keresztül akár két helyen is lehet síelni a régióban, hiszen a gleccsert csak november 6-án zárják be. A Presena-gleccserről még csak néhány napja szedték le a hatalmas fóliát, amellyel nyáron takarták be a sípályát, hogy megóvják a havat az olvadástól. A múlt heti havazás itt is sokat lendített a dolgok állásán, és a szokásos november elejei nyitás helyett először az október 9-i nyitásról szóltak a hírek, majd később ez két nappal korábbra, október 7-re csütörtökre módosult. Kérdés, hogy akarnak-e versenyezni az egy nappal korábban kezdő Bormióval?
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.