Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok: 400 önkéntes szedte a szemetet és a követ

2016.09.21. Bata Attila

Múlt pénteken immáron harmadszor tartották meg a "Zöld Chopok" rendezvényt, amelynek keretében önkéntesek árasztották el Chopok mindkét oldalának sípályáit. Szezon előtt körülbelül két és fél hónappal összeszedték a szemetet és a nagyobb köveket.
A mostani rendezvény rekordot hozott a résztvevők számában. Körülbelül 400 önkéntes húzott kesztyűt és gyűjtötte a vödreiben a pályára nem való tárgyakat. Amelyek között síléc, síbot és még sícipő darabokat is találtak. A hírek szerint 20 nagy zsáknyi szemét gyűlt össze délig és legalább egy tonna követ szedtek fel a pályákról.

Kép: jasna.sk
Kép: jasna.sk
A szervezők azt szeretnék, hogy ha nem kellene ilyen rendezvényeket tartani, főleg a szemétszedés miatt. A túrázók és a síelők is több felelősséget mutathatnának a természet iránt, akkor nem lenne szükség ilyen akcióra.

Kép: jasna.sk
Kép: jasna.sk
Szlovákia idei új síliftjei közül az egyik liftet Chopok déli oldalán építik, amely a mostani szezonban már közlekedni fog. 
Kép: jasna.sk
Kép: jasna.sk
Kép: jasna.sk
Kép: jasna.sk
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bor apartmanok
Modern apartmanház Jasná / Otupné oldalán, 200 méterre a legközelebbi (kezdő) sípályától. Jól felszerelt, 2-5 fős, 1-2 hálószobás apartmanok közös, vagy privát szaunával, wifivel, TV-vel. Reggeli házhoz szállítás igénylehető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.