Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok-Észak: átadták az új hatszemélyes liftet

2013.12.28. Bata Attila

Karácsony másnapján megtartották az északi oldal új liftjének keresztelőjét. A kék buborékokkal felszerelt lift segítségével már nem kell olyan sokat autózni, hogy becsatlakozzunk a chopoki rendszerbe, elég megállni a 350 autót befogadó parkolónál.
Az idén egy új lift épül Chopokon, ezúttal az északi oldalon, közvetlenül a síterep bejáratánál. Az új hatszemélyes lift (Lúčky) völgyállomása közvetlenül a parkoló mellett található 943 méter magasan.

Az új lift helye a térképen
Az új lift helye a térképen
Innen vezették fel a két kilométer hosszú felvonót 1287 méteres magasságba. Az új lift aljában egy 1,2 kilométer hosszú kék pálya is épült, amely arra szolgál, hogy a nap végén kényelmesen vissza lehessen csúszni a parkolóhoz. Az új lift és az új pálya is nagyon hasznosnak ígérkezik a forgalom jobb eloszlása miatt, a szemnek viszont egy kicsit bántó, hogy milyen irtást kellett végezni a csodás fenyvesben.

A nyomvonal a fenyőerdőben (Kép: Funitel v Jasnej - Výstavba / Facebook)
A nyomvonal a fenyőerdőben (Kép: Funitel v Jasnej - Výstavba / Facebook)
Az új liftet már az olasz Leitner cég építette, érdekessége a kék színű lehajtható plexi, vagyis a buborék. Az új lifttel hat perc alatt kényelmesen be lehet csatlakozni a kék 5-ös, a 43-as síút és a piros 11-es pályákhoz. Az óránként akár 2460 utast is szállítható lift lesz az első kék buborékos az Alacsony-Tátrában.
Az új lift és az új pálya
Az új lift és az új pálya

Az új lift építése 7 millió euróba (kb. 2,1 milliárd forint), az új pálya pedig 230 ezer euróba (kb. 68 millió forint) került.

A lift völgyállomása és a parkoló (Kép: Funitel v Jasnej - Výstavba / Facebook)
A lift völgyállomása és a parkoló (Kép: Funitel v Jasnej - Výstavba / Facebook)
A liftet karácsonykor adták át, a mai napon pedig a csúcson található köralapú épület, a Rotundát adják át hivatalosan. A Rotundáról itt írtuk korábban.

Novemberben, átadás előtt még így nézett ki a lift
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Srdiecko csillagcsillagcsillag
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! A wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit modern szobáival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Luxus faházak a Zahradky ülőlift alsó állomásának közvetlen közelében, a sípályák mellett. Igényesen és modernül berendezett standard és deluxe 4-6 fős apartmanok önellátással!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Ski - Zahradky
2022-ben felújított, egykori retró hotel Chopok-észak Zahradky részén, 50 méterre a sípályáktól és a 6 személyes ülőlifttől 40 szobával és szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.