Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok-Jasná: márciusban világkupa verseny

2021.02.23. Bata Attila

A célegyenesbe értek az előkészületek a március 6-7-én rendezendő világkupa futamokra, amelyeket elég közel rendeznek a magyar határhoz, a hazai síelők egyik kedvenc szlovák síterepén, Jasnán. Sajnos, idén a versenyeket csak a televízió előtt követhetjük.
Tegnap megtartották a verseny sajtótájékoztatóját, ahol néhány fontos információ elhangzott.

A versenyt, ahogy az idei összes futamot, nézők nélkül rendezik. A hír nem meglepő, de akik öt évet vártak arra, hogy ismét élőben nézzenek világkupa futamot az Alacsony-Tátrában, azoknak ez nagy csalódás. Ezen felül jelenleg a szlovák vírushelyzet nem engedélyezi a síterepek megnyitását, és a szervezők is azzal számolnak, hogy ebben a következő két héten belül nem áll be gyökeres fordulat, így az idén a hobbisíelők sem használhatják a síterepet.

Ezért is lesz meglehetősen fontos a fenti videóban reklámozott lehetőség. A szervezők külön stúdiót telepítenek a pálya mellé és március 1-től egy videócsatornán közvetítik a híreket a versenyről.

A verseny természetesen a helyi kedvencről, Petra Vlhováról szól, főleg a szlovák médiában. Vlhová a környéken nőtt fel, és Chopok a házi pályájának számít, itt kezdett el síelni és versenyezni. Vlhová szombaton fejezte be a világbajnokságot két ezüstéremmel, majd még aznap este Poprádra repült és vasárnap óta a helyszínen edz a szlovén és lengyel társaival. Az itteni felkészülését meg kell szakítania, és kedden ismét Olaszországba repül, ahol a hétvégén három gyorsasági futamot is rendeznek. Ezeken a versenyeken fontos pontokat kell szereznie, hogy teljesítse idei célját, vagyis megnyerje az összetett világkupát.

A versenyzők március 2-től folyamatosan érkeznek a helyszínre. A szigorú előírásokra jellemző, hogy érkezéskor mindenkin PCR-, illetve antigén tesztet végeznek, amelyet 72 óra múlva megismételnek. A svájciak biztonsági okokból külön, egyágyas, szobákat kértek a legjobb versenyzőiknek.

A versenyre, a versenyzőkre, az esélyekre még a jövő héten visszatérünk. A tervezett helyszíni beszámolónk ugyan elmarad, de az eseményeket figyelemmel követjük.
KOMMENTEK
Zimmer Ildikó | 2021.03.01. 11:15
Nagyon jók ezek a reklám spot-ok, van belőlük több is , ajánlom figyelmetekbe!
Szlovákia ide vagy oda hajrá Liensberger!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Chalet Alaskit Jasná csillagcsillagcsillagcsillag
Jasná szívében, Oputné-n, a Chopok lábánál található újonnan épült, francia stílusú 6 fős apartman kültéri jakuzzival 200 méterre a sípályától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Besenova csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel a Gino Paradise termálfürdő és aquapark területén, 15 km-re Rózsahegy és 27 km-re Chopok/Jasna síterületeitől. A szálloda vendégei részére ingyenes a belépő a Besenova élményfürdőbe (medencék, csúszda).
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Stráni Panzió csillagcsillag
Kedvező ár/érték arányú családi panzió szobákkal és apartmanokkal Myto (500 m), Tále (5 km) és Chopok dél&észak (11 km) közelében. Saját éttermében reggeli, félpanzió és teljes ellátás is rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.