Menü ≡

Chopok-Jasná: márciusban világkupa verseny

2021.02.23. | Szerző: Bata Attila
A célegyenesbe értek az előkészületek a március 6-7-én rendezendő világkupa futamokra, amelyeket elég közel rendeznek a magyar határhoz, a hazai síelők egyik kedvenc szlovák síterepén, Jasnán. Sajnos, idén a versenyeket csak a televízió előtt követhetjük.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Tegnap megtartották a verseny sajtótájékoztatóját, ahol néhány fontos információ elhangzott.

A versenyt, ahogy az idei összes futamot, nézők nélkül rendezik. A hír nem meglepő, de akik öt évet vártak arra, hogy ismét élőben nézzenek világkupa futamot az Alacsony-Tátrában, azoknak ez nagy csalódás. Ezen felül jelenleg a szlovák vírushelyzet nem engedélyezi a síterepek megnyitását, és a szervezők is azzal számolnak, hogy ebben a következő két héten belül nem áll be gyökeres fordulat, így az idén a hobbisíelők sem használhatják a síterepet.
Helyi stúdió közvetít március 1-től
Ezért is lesz meglehetősen fontos a fenti videóban reklámozott lehetőség. A szervezők külön stúdiót telepítenek a pálya mellé és március 1-től egy videócsatornán közvetítik a híreket a versenyről.

A verseny természetesen a helyi kedvencről, Petra Vlhováról szól, főleg a szlovák médiában. Vlhová a környéken nőtt fel, és Chopok a házi pályájának számít, itt kezdett el síelni és versenyezni. Vlhová szombaton fejezte be a világbajnokságot két ezüstéremmel, majd még aznap este Poprádra repült és vasárnap óta a helyszínen edz a szlovén és lengyel társaival. Az itteni felkészülését meg kell szakítania, és kedden ismét Olaszországba repül, ahol a hétvégén három gyorsasági futamot is rendeznek. Ezeken a versenyeken fontos pontokat kell szereznie, hogy teljesítse idei célját, vagyis megnyerje az összetett világkupát.

A versenyzők március 2-től folyamatosan érkeznek a helyszínre. A szigorú előírásokra jellemző, hogy érkezéskor mindenkin PCR-, illetve antigén tesztet végeznek, amelyet 72 óra múlva megismételnek. A svájciak biztonsági okokból külön, egyágyas, szobákat kértek a legjobb versenyzőiknek.

A versenyre, a versenyzőkre, az esélyekre még a jövő héten visszatérünk. A tervezett helyszíni beszámolónk ugyan elmarad, de az eseményeket figyelemmel követjük.
2021.03.01. 11:15:01 Zimmer Ildikó
Nagyon jók ezek a reklám spot-ok, van belőlük több is , ajánlom figyelmetekbe!
Szlovákia ide vagy oda hajrá Liensberger!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »