Jasná: 2024 januárjában ismét világkupa futamot rendeznek

2023.04.18. Bata Attila

Bár még nem ismert és egyáltalán nem hivatalos a jövő évi világkupa versenynaptár, azonban a szlovák síterep bejelentette, hogy 2024. január 20-án és 21-én a világ legjobb női versenyzői ismét az Alacsony-Tátrában versenyeznek.
A helyszín 2021-ben
A nemzetközi Sí Szövetség (FIS) várhatóan a májusi dubrovniki kongresszusán a dönt a következő szezon versenyeinek helyszíneiről és időpontjairól, azonban a szlovák síterep már megerősítette, hogy a jelenlegi tulajdonosok vezetése alatt már harmadszor rendezhet világkupa futamokat.

Először 2016 márciusában az amerikai Mikaela Shiffrin nyerte a szlalomot, majd az osztrák Eva-Maria Brem az óriást. 2021-ben a Shiffrin ismét nyert szlalomban, azonban a hazaiak örömére Petra Vlhová végzett az első helyen óriás-műlesiklásban.

A januári versenyidőpont a tökéletes a síterepeknek, hiszen a két csúcsidőszak (karácsony és a februári síszünet) között újabb teltház várható. A legismertebb férfi versenyek közül is sokat rendeznek ebben az időszakban, pl. Kitzbühel, Wengen vagy Schladming.
Tegnapi hóviszonyok
Jasnán (Chopok) még tart a síszezon, ezen a héten még naponta járnak a síliftek, utána valószínűleg már csak hétvégenként, kedvező hóviszonyok esetén. Májusig kedvezményes áron kaphatóak a jövő évi szezonbérletek, amelyeket már az idei utószezonban is fel lehet használni.

Síelés Szlovákiában a szezon hátralévő részében:

Tátralomnic alsó rész

Április 16-án bezárt.

Tátralomnic-Lomnici-nyereg

Április utolsó hétvégéjén + május 1., valamint a május 6-7-i hétvége

Csorbató

Április 23-ig naponta. Április utolsó hétvégéjén + május 1., valamint a május 6-7-i hétvége

Chopok

Április 23-ig naponta. Április utolsó hétvégéjén + május 1., valamint a május 6-7-i hétvége

Rohács

Április 16-án bezárt, de megfelelő hóviszonyok esetén az április 22-i hétvégére kinyitnak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Vila Horal
A Vila Horal Demänova falu szélén található, Jasná sípályától kb. 10 km-re. A Vila Horal összesen 6 csendes, stílusosan berendezett apartmant kínál, egyenként 4-5 személy részére. Az egész házban ingyenes WIFI internet használható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Jasna csillagcsillagcsillagcsillag
Chopok észak egyik "legleg" szállodája közvetlenül a sípályák mellett, 50 méterre a kabinos lift állomásától! 1-4 fős szobák standard és deluxe felszereltséggel. Wellness: medence, szaunák, gőzfürdő, kültéri melegvizes jacuzzik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Golf
Csendes, nyugodt környezetben fekvő szálloda a Stupka szálloda közelében, kilátással a golfpályára, wellness használattal, Tále síközponttól 3 km-re, Chopok déli oldalától 6 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.