Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jasná: havazás miatt felcserélték a hétvégi programot

2021.03.05. Bata Attila

Hétvégén öt év után ismét világkupa futamokat rendeznek a szlovákiai Alacsony-Tátrában. Ahogy öt éve, az időjárás most is befolyásolja a programot. Szerencsére, most úgy néz ki, hogy a szombati nap programját kell "csak" megcserélni a vasárnapival.
Havazás kezdődött Szlovákia északi részén, amely reggelre mínusz 10-15 fokos hideget hozhat a hegyekben és még további friss havat. A rendezők úgy döntöttek, hogy a pályakarbantartás szempontjából kevesebb munkát igénylő és eredetileg vasárnapra tervezett szlalom versenyt hozzák előre szombatra.

A verseny egyik nagy esélyese, a szlovák Petra Vlhová, aki a környéken nőtt fel, itt kezdett el síelni mivel szülei a síterep Zahradky részén található büfét vezették annak idején, és szinte minden percét itt töltötte. Egy hatalmas bukás sem vette el a kedvét a síeléstől és később itt lett ifjúsági világbajnok.

Számára különösen fontos a két hétvégi verseny. Egyrészt hazai pálya miatt, másrészt az összetett világkupa megnyerése szempontjából illene sok pontot szereznie, hogy versenyben maradjon a svájci Lara Guttal.

A szlalom szombaton 9:30-kor kezdődik, és rögtön Vlhová indul elsőként.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Srdiecko csillagcsillagcsillag
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! A wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit modern szobáival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalet Alaskit Jasná csillagcsillagcsillagcsillag
Jasná szívében, Oputné-n, a Chopok lábánál található újonnan épült, francia stílusú 6 fős apartman kültéri jakuzzival 200 méterre a sípályától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Golf
Csendes, nyugodt környezetben fekvő szálloda a Stupka szálloda közelében, kilátással a golfpályára, wellness használattal, Tále síközponttól 3 km-re, Chopok déli oldalától 6 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.