Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jasná: havazás miatt felcserélték a hétvégi programot

2021.03.05. Bata Attila

Hétvégén öt év után ismét világkupa futamokat rendeznek a szlovákiai Alacsony-Tátrában. Ahogy öt éve, az időjárás most is befolyásolja a programot. Szerencsére, most úgy néz ki, hogy a szombati nap programját kell "csak" megcserélni a vasárnapival.
Havazás kezdődött Szlovákia északi részén, amely reggelre mínusz 10-15 fokos hideget hozhat a hegyekben és még további friss havat. A rendezők úgy döntöttek, hogy a pályakarbantartás szempontjából kevesebb munkát igénylő és eredetileg vasárnapra tervezett szlalom versenyt hozzák előre szombatra.

A verseny egyik nagy esélyese, a szlovák Petra Vlhová, aki a környéken nőtt fel, itt kezdett el síelni mivel szülei a síterep Zahradky részén található büfét vezették annak idején, és szinte minden percét itt töltötte. Egy hatalmas bukás sem vette el a kedvét a síeléstől és később itt lett ifjúsági világbajnok.

Számára különösen fontos a két hétvégi verseny. Egyrészt hazai pálya miatt, másrészt az összetett világkupa megnyerése szempontjából illene sok pontot szereznie, hogy versenyben maradjon a svájci Lara Guttal.

A szlalom szombaton 9:30-kor kezdődik, és rögtön Vlhová indul elsőként.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.