Menü ≡

Jasná: havazás miatt felcserélték a hétvégi programot

2021.03.05. | Szerző: Bata Attila
Hétvégén öt év után ismét világkupa futamokat rendeznek a szlovákiai Alacsony-Tátrában. Ahogy öt éve, az időjárás most is befolyásolja a programot. Szerencsére, most úgy néz ki, hogy a szombati nap programját kell "csak" megcserélni a vasárnapival.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Havazás kezdődött Szlovákia északi részén, amely reggelre mínusz 10-15 fokos hideget hozhat a hegyekben és még további friss havat. A rendezők úgy döntöttek, hogy a pályakarbantartás szempontjából kevesebb munkát igénylő és eredetileg vasárnapra tervezett szlalom versenyt hozzák előre szombatra.

A verseny egyik nagy esélyese, a szlovák Petra Vlhová, aki a környéken nőtt fel, itt kezdett el síelni mivel szülei a síterep Zahradky részén található büfét vezették annak idején, és szinte minden percét itt töltötte. Egy hatalmas bukás sem vette el a kedvét a síeléstől és később itt lett ifjúsági világbajnok.

Számára különösen fontos a két hétvégi verseny. Egyrészt hazai pálya miatt, másrészt az összetett világkupa megnyerése szempontjából illene sok pontot szereznie, hogy versenyben maradjon a svájci Lara Guttal.

A szlalom szombaton 9:30-kor kezdődik, és rögtön Vlhová indul elsőként.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »