Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jasná: Shiffrin káprázatos, szlovák bronz

2016.03.06. Bata Attila

Harminckét év után rendeztek először világkupa versenyt Jasnán és a szlovákok elégedettek lehetnek, hiszen versenyzőjük Veronika Zuzulova a harmadik helyen végzett. Az első helyet az amerikai Shiffrin vitte el, akinek a síelése ma is külön kategória volt a többiekéhez képest.
Kitettek magukért a szlovákok már a szlalom előtti napon is. A szokásos verseny előtti rajtszám sorsolást csodás környezetben, a Deményfalvi-barlangban tartották. Itt kiderült, hogy az amerikai Shiffrin másodiknak, a hazaiak közül Zuzulova hetediknek, Vlahová pedig 14-es rajtszámmal indul.

A verseny első futamára szakadó hóesésben körülbelül 10 ezer néző látogatott ki. A szél is erős volt, a havat kellemetlenül fújta a versenyzőkre és a nézőkre.

Az első futam ilyen hóesésben zajlott
Az első futam ilyen hóesésben zajlott
Shiffrin most is külön klasszis volt, és 1,67 másodperccel előzte meg a Zuzulovát, 1,88-cal Vlahovát. A közönség óriási hangorkánban tört ki a két szlovák csúszása alatt, amely még Shiffrinnek is nagyon tetszett. Ő is kiemelte, hogy a pályamunkások milyen hatalmas munkát végeztek, ennek ellenére a pálya túl puha volt és a tapadós hó sokakat megfogott. Zuzulova azt emelte ki ilyen időjárási viszonyok között teljesen mindegy, hogy ki milyen rajtszámmal jött. A svájci Holdener Vlahovával holtversenyben végzett a harmadik helyen az első futamban. 

A délutáni második futamra az időjárás valamivel kedvezőbb lett. A havazás elállt és a szél is gyengült. Az első futamot a negyedik helyen befejező svájci Wendy Holdener őrült tempóban jött le és átvette a vezetést, amikor a legjobb három következett. A szlovák Vlahová már fenn is sok aprót hibázott, aztán 0,84-es hátránynál csinált egy igazi nagy hibát is, így kilencedik lett a végén.

A célegyenes fentről
A célegyenes fentről
Zuzulovára várt, hogy beváltsa a szlovákok reményeit, akit még az sem zavart, hogy egy kis szakaszon, neki először, még köd is leereszkedett a pálya részére. Végül, meggyőző síeléssel a svájci mögé jött be, így a végén harmadik lett.

Shiffrin 1,88 másodperces előnyről indult. Az ORF kommentátorai is csak hüledeztek a síelése láttán. Az addigra teljesen elhasználódott pályán még az előnyét is növelni tudta, így 2,36 másodperccel nyerte a versenyt. Az amerikai elképesztő. Egyrészt így síelni egy térdsérülés miatti héthetes kihagyás után, másrészt ennyivel a mezőny előtt járni. A kérdés csak az, hogy mennyi idő múlva tudják majd megszorítani szlalomban.
KOMMENTEK
Chopoker | 2016.03.09. 16:35
A szombati elmaradt versenyt hétfőn megtartották?
Bata Attila | 2016.03.09. 17:01
igen

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Wellness Hotel Bystrá csillagcsillagcsillag
A Wellness Hotel Bystrá*** az Alacsony-Tátrában, számos népszerű sípálya közelében található: Myto 2 km, Tále 3 km, Chopok dél 9 km. 2000 m² wellness részleggel és gyerekbarát szobákkal várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Luxus faházak a Zahradky ülőlift alsó állomásának közvetlen közelében, a sípályák mellett. Igényesen és modernül berendezett standard és deluxe 4-6 fős apartmanok önellátással!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.