Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok: megkezdődött a hóágyúzás a síterepen

2021.11.24. Bata Attila

A hónap elejei tesztelések után mától már a normál üzemmódban beindultak a hóágyúk Szlovákia legjobb síterepén. Chopok (Jasná) az előzetes tervek szerint a december 4-i hétvégén nyitná meg az első pályákat.
Mától Szlovákiába is megérkezett a hideg. A chopoki meteorológia állomás (2008 méter) egész nap nulla fok alatti értékeket mutatott, de lentebb is elég hideg volt ahhoz, hogy legalább a délelőtti óráig működjenek a hóágyúk. A pályákon kívül, a fenti részeken néhány centiméteres hólepel fedi a tájat jelenleg is.
Webkamera képe kedd délután
Webkamera képe kedd délután
A síterep az elmúlt időszakban hatalmas építkezésekkel alakított ki új víztározókat. Az összesen kb. 70 ezer köbméternyi vízzel négy napon keresztül lehetne az összes hóágyút folyamatosan üzemeltetni. Hóágyúkból már egyre több található a síterepen, az északi oldalon 427, míg délen 197 darab. Ennek megfelelően az összesen 50,1 kilométernyi pályából már 36,7 km hóágyúzható, ebből 24,7 km északon és 12 km a déli oldalon.
Az előrejelzések szerint csütörtökön marad a hideg, péntektől pedig már a havazás érkezik.

A szlovák síterepeken várható intézkedésekről itt írtunk. Jelen helyzetben az oltottak és felgyógyultak számára az egész szezonban lehet síelni, turisztikai szállást azonban ők sem vehetnek igénybe a fekete színbe sorolt régiókban. A régiók besorolása hetenként változik. A szlovák kormány folyamatosan figyeli az országban a járványhelyzetet és hamarosan újabb fontos bejelentést tesznek. 

Frissítés

Megtették a bejelentést. Szlovákiában kéthetes lockdownt rendeltek el holnaptól. Részletek később.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Wellness Hotel Bystrá csillagcsillagcsillag
A Wellness Hotel Bystrá*** az Alacsony-Tátrában, számos népszerű sípálya közelében található: Myto 2 km, Tále 3 km, Chopok dél 9 km. 2000 m² wellness részleggel és gyerekbarát szobákkal várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Liptov csillagcsillag
Hotel Liptov, retro Hotel Chopok északi oldalán, a A3-Grand kabinos közelében 2-4-6 fős szobákkal. A legközelebbi sípálya (10a) 350 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Chopok csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.