Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: a síterepek a lezárás alatt is készülnek a nyitásra

2021.11.25. Bata Attila

Csütörtöktől kéthetes lezárás lépett érvénybe Szlovákiában, amely a síterepeken is megtiltja az üzemeltetést. A zárlatot a síterepek nagy része hóágyúzással és a pályák előkészítésével tölti, egy esetleges december 9-i nyitás nagyjából egyezik a korábbi évek gyakorlatával.
Donovaly: megkezdődött a Nova Hola oldal behavazása
Donovaly: megkezdődött a Nova Hola oldal behavazása
A mától életbe lépett lezárások miatt a síterepek sem nyithatnak ki. Szállásokat csak üzleti célból adhatnak ki, a vendéglők pedig csak elvitelre szolgálhatnak ki. A lezárások mindenkire vonatkoznak, tehát az oltottakra és az oltatlanokra is. A bejelentés két hétre szól, azzal a kitétellel, hogy 10 nap múlva felülvizsgálják az aktuális helyzetet, és annak alapján döntenek a folytatásról.
Csorbató
A síterepek már kommunikálták a zárást, egyesek már a december 9-i nyitás dátumát is, amelyet idővel megerősíthetnek vagy pontosíthatnak a döntéshozók. A zárlattal egyidőben megkezdődött a pályák előkészítése. Számos síterep számolt be arról, hogy megkezdték a hóágyúzást. Az időjárás is partner a technikai havazáshoz, hiszen tegnap este az idén először süllyedt a hőmérséklet mínusz 10 fok alá Szlovákiában. Garamszécs (Polomka - 614 m) környékén mínusz 10,5 fokot mértek.
Jasná/Chopok
Jasná/Chopok
Amennyiben december 2. hétvégéjén már tényleg lehet síelni Szlovákiában, az még nem jelent komoly bevételkiesést a síterepeknek, hiszen a korábbiakhoz képest 1-2 hétvége a csúszás, és azokon a hétvégéken jobbára csak néhány pálya üzemelt. A jó hír, hogy pénteken havazás érkezik Szlovákiába. Ennek a pontos mennyisége és földrajzi kiterjedése még eléggé bizonytalan, de az biztos, hogy idén először fog havazni az alacsonyabb síterepeken is.
Vrátna Malá Fatra
Vrátna Malá Fatra
A hóágyúzás a december elején általában nyitásra készülődő síterepeken (pl. Jasná, Csorbató, Tátralomnic, vagy Donovaly) már megkezdődött. Ilyenkor az előző évek bevált forgatókönyvét követik, előre meghatározott sorrendben készítik elő a pályákat.
KOMMENTEK
Sansovino | 2021.11.25. 22:01
A lezárás a legrosszabb üzenet, azoknak aki vállalva a kockázatot beoltatták magukat. (Idióta politikusok!) ☺

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Stráni Panzió csillagcsillag
Kedvező ár/érték arányú családi panzió szobákkal és apartmanokkal Myto (500 m), Tále (5 km) és Chopok dél&észak (11 km) közelében. Saját éttermében reggeli, félpanzió és teljes ellátás is rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Liptov csillagcsillag
Hotel Liptov, retro Hotel Chopok északi oldalán, a A3-Grand kabinos közelében 2-4-6 fős szobákkal. A legközelebbi sípálya (10a) 350 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.