Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ma bontják a legendás tojásliftet Chopok-Jasnán

2009.09.09. Bata Attila

Ma bontják a legendás tojásliftet Chopok-Jasnán Kicsit idős volt, kicsit szűk is volt a hivatalosan négy főre kialakított belső tere, de Jasna emblematikus liftje volt, több mint negyedszázadon keresztül elválaszthatatlanul hozzátartozott a síterephez a piros kabinjaival. A mai napon kezdik meg a lift bontását, új modern Doppelmayr ülőlift épül a helyén még az idén.
Az Otupné – Brhliská oldalon idén április 14-én közlekedett utoljára a piros kabinos. Még 1979-ben kezdték el építeni a kézsmárki POMA szakemberei, de az összeszerelés nem ment egyszerűen, és csak 1983-ban adták át a megrendelőnek, de az első menetre még egy évet várni kellett, így csak 1984-ban használhatták először a kor lelkes síelői. Innen számolva, pontosan 25 éven át szolgálta a síterepet, a helyiek becslése szerint ez idő alatt körülbelül félmillió utast szállított.

Szerdán felszedik a régi lift kábeleit, és elkezdik a régi lift szétszerelését. Ezzel párhuzamosan megkezdődik egy új nyolcszemélyes Doppelmayr lift építése. Az új lift kapacitása pontosan kétszerese lesz az egykori kabinosnak, 2400 fő óránként. Az új lift hosszabb lesz, a mellette lévő pályát is meghosszabbítják, egyenesen a Grand Hotelig. Az országúton már elkészült az alagút, amely felett a síelők lecsúszhatnak a szállóhoz. Természetesen az új liftet is hamarosan bemutatjuk olvasóinknak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Ski - Zahradky
2022-ben felújított, egykori retró hotel Chopok-észak Zahradky részén, 50 méterre a sípályáktól és a 6 személyes ülőlifttől 40 szobával és szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.