Menü ≡

Csoda Ausztriában: 90 percet élt túl a lavina alatt

2015.01.29. | Szerző: Bata Attila
Meglehetősen szerencsésnek mondhatja magát az a német állampolgár, akit a saját maga által indított lavinából mentettek ki az osztrák Vorarlberg tartomány egyik síterepén, pályán kívüli síelés után. A német síelő másfél órát töltött két méter mélyen a hó alatt, amíg a hegyimentők megtalálták.
h i r d e t é s
Egy német síelő szerdán 11:20 körül indított el lavinát pályán kívül az ismert vorarlbergi síterep, Lech hegyei között. A közel 200 méter hosszú, 10-20 méter széles lavina két méter mélyen betemette a német síelőt. Óriási szerencsével maradt életben.

Először is egyedül indult el csúszni, de szerencsére két távolabbi síelő észrevette, amint elsodorja a lavina, így ők értesítették a rendőrséget. Másodszor. Ugyan volt nála jeladó, de az nem működött, mert az elemek lemerültek, így az ötvenfős keresőcsoportnak másfél órájába telt, amíg megtalálták.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Harmadszor. Ennyi időt ritkán bírnak ki a hó alatt. A település polgármestere szerint ez az eset csodával határos, a rendőrség szóvivője hatalmas szerencséről beszélt.

Tegnap reggelre Ausztriában sok helyen 20-40 cm friss hó hullott. A friss hó sok helyen okozott lavinát több tartományban is. Legalább öt komoly sérüléssel járó esetről érkezett hír, sajnos egy halálos eset is történt a felső-ausztriai Innviertel régióban. Itt két túrázó közül az egyiket olyan szerencsétlenül sodorta el a hótömeg, hogy nekivágta az egyik fának, a kiérkező mentőegységek már nem tudtak semmit sem tenni érte.
2015.01.29. 11:51:33 Chopoker
Isten éltesse sokáig a szerencsés sporttársat!

Jó lenne, ha nem csak a szenzációt hordozó hírekből, hanem a túlélők későbbi nyilatkozataikból is lenne módunk tanulni. Nem azt sokallom, hogy ennyi ilyen és még szomorúbb hír jelenik meg hétről-hétre, hanem azt hiányolom, hogy később már legtöbbször semmi infó sincs a túlélőkről.

Minimum jó lenne tudni, hogy milyen sérüléseket szenvedtek (volt-e maradandó sérülés), mennyi időbe telt a felépülés, milyen költségek merültek fel a mentés során, azokat ki fizette stb.?

Sokkal hitelesebb lenne, ha később a túlélők is nyilatkoznának, sokkal többet lehetne ezekből tanulni szerintem.

A cikket és a hasonló híreket mindezektől függetlenül is külön köszönöm!
2015.01.29. 16:22:11 nyugiba
Szerintem is érdemes lenne ennek utánamenni. Pl. a tavalyi kötélpálya akrobatikát bemutató honfitárs hölgy helyzetéről és tanulságairól.
2015.01.30. 05:19:50 Bata Attila
megúszta kihűléssel és tüdőzúzódással, hétvégén már kiengedik a kórházból

http://www.swr.de/landesschau-aktue...ll/bw/bodensee/singener-s...
2015.01.30. 20:23:58 bitera
oriasi mazli! ennyi ho alatt legüreg nelkül max. 10-15 percet birt volna ki. az meg extra luzerseg, h elviszi magaval a piepset,d e nem ellenörzi, h valoban müködik-e...
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »