Menü ≡

Csorbató pénteken, Chopok szombaton nyit!

2019.12.05. | Frissítve: 2019.12.06. | Szerző: Bata Attila
A hétvégén Szlovákiában is megkezdődik a síszezon. Kissé lemaradva, rohamtempóban működnek a hóágyúk, így is kevés pályát lehet használni az első hétvégén.
h i r d e t é s
A Magas-Tátrában hagyományosan Csorbató kezdi meg először a síszezont. Ezúttal már péntektől lehet síelni, egyelőre még csak a három lenti pályán (Interski, Turistická és Juniorská). A Solisko Expres ülőlift is közlekedik, de egyelőre csak gyalogos túrázókat szállít, a fenti pályák még nem készültek el. A síterep előrejelzése szerint december 20-tól már a síelők is használhatják az ülőliftet.
Csorbató a nyitónapon (a reklám után)
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A szomszédos Tátralomnicon is csak a napokban tudták elkezdeni a hóágyúzást. Az időjárási körülmények miatt leggyorsabban a Kő-pataki-tó alatti résszel haladnak, de itt még a december 14-i hétvégéig várni kell a nyitással.

Az Alacsony-Tátrában Chopok is elkezdi a szezont szombaton. Az első napon az északi oldalon négy pályát nyitnak meg. A két ülőlift mellett található pályákat: Biela Pú» (13-as) és Pretekárka (1a) pálya felső szakaszát a Luková és Priehyba állomások között. Ezen felül a két pálya közötti összekötő pályákat (2-es és 2b) készítették elő.
A fenti síterepeket a TMR üzemelteti, a napijegyeket érdemesebb a síterep (gopass.sk) megvásárolni. Tavaly óta nincsenek fix árak, kereslet-kínálat alapján dob árakat a rendszer. A síterep közleménye szerint a Gopass alkalmazás továbbra sem elérhető.

Korábban már beszámoltunk róla, szombattól lehet síelni Donovaly laposabb oldalán is.

Szombattól szintén lehet síelni Krahule síterepén is.
További szlovák síterepeken is készülnek a szezonkezdetre, amint információ érkezik, frissítjük a cikket.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »