Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Dachstein: 12 méteres zuhanást úszott meg egy sítúrázó

2021.11.09. | Szerző: Bata Attila
Többszörösen is szerencsésnek mondhatja magát az a stájer sítúrázó, aki vasárnap egy gleccserszakadékba esett és kb. 12 méter zuhanás után szinte semmi baja sem történt. További szerencséje, hogy voltak szemtanúk, akik azonnal segítséget hívtak.
A helyszín (Kép: Bergrettung Hallstatt)
h i r d e t é s
A 40 éves sítúrázó vasárnap reggel egymaga indult a hegyekbe. A baleset az Eisstein közelében történt. Az elmúlt napokban kb. 50 cm friss hó hullott a gleccseren, amely megnehezítette, hogy a sítúrázó észrevegye a hasadékot. Szerencséjére a friss hóréteg jelentősen tompította a kb. 12 méteres zuhanás utáni becsapódását is.
Kép: Bergrettung Hallstatt
További szerencse, hogy a környéken egy csoport is túrázott, akik látták a balesetet. Ha még nem lenne elég a szerencsés körülmények összejátszásából, akkor vegyük figyelembe azt is, hogy a csoportvezető maga is hegyimentő, aki azonnal riadóztatta a közelben tartózkodó négy kollégáját.

Közel egyórás munkával sikerült a sítúrázót felhozni, aki légzési nehézségekre és lehűlésre panaszkodott. Állítása szerint semmilyen sérülést nem szenvedett, miután a mentőorvos megvizsgálta, a sítúrázó visszautasította, hogy kórházban alaposabban megvizsgálják.
Kép: Bergrettung Hallstatt
Kép: Bergrettung Hallstatt
Kép: Bergrettung Hallstatt
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »