Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovaly: keddtől síelhető a meredekebb hegyoldal

2020.01.06. 2020.01.07. Bata Attila | frissítve: 2020.01.07.

Az idei szezonban eddig még csak a lankásabb hegyoldalt tudták megnyitni a magyarok által is kedvelt szlovákiai síterepen. A tervek szerint a héten már a meredekebb oldalon is lehet síelni teljes hosszban.
Nyitásra vár a Telemix felvonó oldala
Nyitásra vár a Telemix felvonó oldala

Frissítés

Mától, január 7-től, megnyílt a meredekebb oldal.
A tél és ezzel együtt a síszezon Szlovákiában nagyon lassan hozza be az idei lemaradását. A jó hír, hogy az elmúlt napokban 10-20 cm friss hó hullott az északi régió síterepein, és a hőmérséklet is egyre hidegebb és egyre kedvezőbb a hóágyúzáshoz.

Donovaly (Dóval) síterepe tegnap tette közzé a régóta várt bejelentést, miszerint előreláthatólag január 10-től, péntektől már a meredekebb hegyoldal (Nova Holá) is síelhető lesz. Eddig csak a lankásabb oldalt (Záhradište) nyitották meg, de ott is a pályák és a liftek egy része üzemelt csak.

Az ünnepek közötti esti síelést sem tudták időben beindítani, december 31-től lehet a Záhradište oldal négyüléses liftje mellett villanyfényben síelni. Kárpótlásként, a korcsolyapálya üzemelt az ünnepek alatt.
Hegyimentők tegnap a magas-tátrai havazásban (Kép: Horská záchranná služba)
Hegyimentők tegnap a magas-tátrai havazásban (Kép: Horská záchranná služba)
A síterep tájékoztatása szerint tegnap reggelre 20 cm friss hó esett. Ez nagyjából egybevág a szlovák meteorológusok méréseivel is, hiszen a Magas-Tátrában Csorbató és a Lomnici-csúcs mérőállomásain 26 cm, illetve 24 cm friss havat mértek tegnap estig. Chopokon 83 centiméterről érte el a hóréteg vastagsága az 1 métert két nap alatt.
KOMMENTEK
M61021 | 2020.01.07. 10:52
Nova Hola=New Hole angolul? :)
tomika | 2020.01.08. 17:14
na itt van megint ...novemberben mindenhol irták hogy micsoda szezon elé nézünk aztán tessék megint bejött december iszonyat hoszegénység mindig ez van ...sajnos
bouquetk | 2020.01.09. 12:41
Valaki meg tudná mondani, hogy mi köze van a cikkhez a csatolt képnek?

Szállástippek
AKCIÓ
Wellness Hotel Bystrá csillagcsillagcsillag
A Wellness Hotel Bystrá*** az Alacsony-Tátrában, számos népszerű sípálya közelében található: Myto 2 km, Tále 3 km, Chopok dél 9 km. 2000 m² wellness részleggel és gyerekbarát szobákkal várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Ski - Zahradky
2022-ben felújított, egykori retró hotel Chopok-észak Zahradky részén, 50 méterre a sípályáktól és a 6 személyes ülőlifttől 40 szobával és szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.