Menü ≡

Donovaly: keddtől síelhető a meredekebb hegyoldal

2020.01.06. | Frissítve: 2020.01.07. | Szerző: Bata Attila
Az idei szezonban eddig még csak a lankásabb hegyoldalt tudták megnyitni a magyarok által is kedvelt szlovákiai síterepen. A tervek szerint a héten már a meredekebb oldalon is lehet síelni teljes hosszban.
h i r d e t é s

Frissítés

Mától, január 7-től, megnyílt a meredekebb oldal.
A tél és ezzel együtt a síszezon Szlovákiában nagyon lassan hozza be az idei lemaradását. A jó hír, hogy az elmúlt napokban 10-20 cm friss hó hullott az északi régió síterepein, és a hőmérséklet is egyre hidegebb és egyre kedvezőbb a hóágyúzáshoz.

Donovaly (Dóval) síterepe tegnap tette közzé a régóta várt bejelentést, miszerint előreláthatólag január 10-től, péntektől már a meredekebb hegyoldal (Nova Holá) is síelhető lesz. Eddig csak a lankásabb oldalt (Záhradište) nyitották meg, de ott is a pályák és a liftek egy része üzemelt csak.

Az ünnepek közötti esti síelést sem tudták időben beindítani, december 31-től lehet a Záhradište oldal négyüléses liftje mellett villanyfényben síelni. Kárpótlásként, a korcsolyapálya üzemelt az ünnepek alatt.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A síterep tájékoztatása szerint tegnap reggelre 20 cm friss hó esett. Ez nagyjából egybevág a szlovák meteorológusok méréseivel is, hiszen a Magas-Tátrában Csorbató és a Lomnici-csúcs mérőállomásain 26 cm, illetve 24 cm friss havat mértek tegnap estig. Chopokon 83 centiméterről érte el a hóréteg vastagsága az 1 métert két nap alatt.
2020.01.07. 10:52:17 M61021
Nova Hola=New Hole angolul? :)
2020.01.08. 17:14:31 tomika
na itt van megint ...novemberben mindenhol irták hogy micsoda szezon elé nézünk aztán tessék megint bejött december iszonyat hoszegénység mindig ez van ...sajnos
2020.01.09. 12:41:47 bouquetk
Valaki meg tudná mondani, hogy mi köze van a cikkhez a csatolt képnek?
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »