Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovaly, Tátra és társai: beindultak a hóágyúk Szlovákiában

2019.12.02. Bata Attila

Késésben vannak a szlovák síterepek az előző szezonokhoz képest. A nyitásra még várni kell, de végre már tartósan is tudták használni a hóágyúkat.
Donovaly
Donovaly
A november szinte teljes egészében kiesett a hóágyúzás tekintetében. Egy-két nap kivételével túl meleg volt ahhoz, hogy havat gyártsanak, és az elkészített hó sem bírta a novemberi meleget.

Hétvégére Szlovákiába is megérkezett a lehűlés és ezzel egyidőben számos síterepen beindultak a hóágyúk. Idén a hóágyúzás hetekkel később kezdődött meg, mint tavaly, de a nyitásban várhatóan nem lesz ekkorra lemaradás. Számos síterep már a következő hétvégén nyitna, igaz még csak néhány pályával.

A jó hír, hogy a következő napokban nemcsak hideg lesz, hanem havazás is várható Szlovákiában. A hét közepétől ugyan kissé megenyhülhet az idő, de a hegyekben éjszakánként valószínűleg folytatódhat a hóágyúzás.

Íme, néhány kép és videó a hóágyúzásokról.
Telgárt
Tále
Jasna-Chopok
Jasna-Chopok
Csorbató
Csorbató
Roháče Spálená
Roháče Spálená
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Jasna csillagcsillagcsillagcsillag
Chopok észak egyik "legleg" szállodája közvetlenül a sípályák mellett, 50 méterre a kabinos lift állomásától! 1-4 fős szobák standard és deluxe felszereltséggel. Wellness: medence, szaunák, gőzfürdő, kültéri melegvizes jacuzzik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.