Menü ≡

Doppelmayr: folytatódik a liftes sikertörténet

2012.11.27. | Szerző: Bata Attila
Doppelmayr: folytatódik a liftes sikertörténet Az osztrák liftgyártók továbbra is a világ legnagyobbjának számítanak ebben a műfajban. A tavalyi szezonban ismét emelkedtek a bevételeik, bár a megnövekedett költségek kissé lehúzzák az eredményt. A válság meg sem látszik a cég tavalyi eredményein.
h i r d e t é s
A már 120 éves vorarlbergi Doppelmayr cég ismét egy remek szezont zárt. A 2011/2012-es szezonban 628 millió euró bevételt könyvelhettetek el, ez 10 millióval magasabb az előző szezonnál. A bevételeken kívül az alkalmazottak száma is növekedett 3,7%-kal világszerte, Ausztriában egy kicsit jobban, itt 6,7%-kal több embernek tudtak munkát adni.

A céget még 1892-ben alapították, de a síterepre csak jóval később merészkedtek, az első liftet 1937-ben építették meg Zürs síterepén. Még felsorolni is hosszú lenne, hogy mennyi újat hozott a Doppelmayr a síterepi és városi közlekedés világába. Ízelítőül néhány példa az utóbbi nyolc év világújdonságaiból:

  • a világ legmagasabbra közlekedő nyolcszemélyes liftje (4848 m, Dagu gleccser, Kína)
  • az első kezelő nélküli lift (Franciaország)
  • az első fűthető ülésű liftek (Lech and Schröcken)
  • színes plexijű liftek (Sölden)
  • leghosszabb kábelfelfüggesztés két oszlop között (Whistler, több mint 3 km)
  • az első mobil sílift (Steibis, Németország)
  • a 3s típusú liftek kifejlesztése

Az előző szezonban 88 helyszínen 104 liftet építettek. Továbbra is Ausztria a legfontosabb piac, ahol a liftek 20%-a épült. A svájci, olasz és francia megrendelések együtt 27%-ot tesznek ki. A jövő fontos piaca lehet az orosz, illetve a kaukázusi piac. Új lifteket építenek Kazahsztánban és Üzbegisztánban, illetve a következő téli olimpiára közel 40 liftet építenek Szocsi környékén.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »