Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dorfgastein: teljesen új hegyre visz a tízfős kabinos

2024.01.26. Stánicz Balázs

Salzburg tartomány idei talán legérdekesebb újdonsága a dorfgasteini felvonó, ami egy új hegyet kapcsol a síterephez, a majdnem 2000 méter magas Kieserl csúcsot.
Az idei szezon újdonsága
Az idei szezon újdonsága
A dorfgasteini-grossarli síhinta egy igazi sikertörténet. Azonban a folyamatosan növekvő vendégszám mellett a fulsecki és kreuzjochi összeköttetés egyre inkább kevésnek bizonyult és az igazán látogatott napokon egyre zsúfoltabbak lettek a grossarli sípályák.

Az új fejlesztés a liftársaság reményei szerint tehermentesíti az említett részeket. A két szekcióból álló új kabinos a grossarli völgyből indul, az 5a és 6a lejtőktől, völgyállomása valamivel keletebbre kerül a korábbi nyolcfős kabinostól. A középállomása a Panoramabahn kabinos köztesállomásánál lesz, így jóval könnyebben lehet váltani a lifteket, ami különösen a kezdőbb síelőknek lesz nagy segítség. A kabinos különlegessége, hogy a völgyállomás és hegyállomás személyzet nélkül üzemel, a Doppelmayr automatikusan működő, ún. Auro rendszere teszi lehetővé a forradalmi újdonságot.
Az új kabinos december végén
A második szekcióval teljesen új rész kerül a síterephez, ugyanis a kabinos az 1952 m magas Kieserl csúcshoz visz. Ezen a területen egészen az 1960-as évekig voltak sípályák, illetve egy húzólift, amit később leszereltek és ezáltal a sípályák is a múlt ködébe vesztek. A végállomástól könnyedén elérhető válik a dorfgasteini oldal, vissza a grossarli részre egy síút vezet. A Kieserl északias hegyoldalaira a közeljövőben egy ülőfelvonót terveznek, amivel jobban ki lehet használni az itteni pompás lejtőket.
A hegyállomás tetején csodás panorámaétterem napos terasszal is helyet kapott. A felvonó próbaüzeme már novemberben elkezdődiött, a decemberi szezonstartra minden készen állt.
KOMMENTEK
kissrobert79 | 2024.01.26. 10:11
Az új kabinos tényleg szuper (pláne, hogy így két kabinos is indul egymás mellől), ami külön tetszett, az a padlóban kialakított léctartó mélyedések (ilyet még nem láttam). Az egyetlen általam érzékelt hiányosság, hogy a felső szakasz 11-es pályája nem hóágyúzott, így január elején még zárva volt sajnos.
Whylechlapht | 2024.01.26. 13:21
Hétvégén jöttünk el Grossarl-ról, volt szerencsénk kipróbálni. A felvonó tényleg szuper, így reggel már első felvonóval át lehet csúszni a Gastein völgybe ahol további remek pályák várnak. Viszont ahogy Róbert is írta egyelőre a felvonó alatt sajnos nincs megfelelő pályarendszer. Van egy elég silány minőségű 11-es pálya ami erősen haladóknak ajánlott, és a felénél emelkedik (köteles felvonóval). Emiatt a kihasználtsága napközben nem túl jó, és valószinűleg akkor tud nagyobb terhet levenni a 8 személyes Panoramabahn-ról, ha lesznek alatta pályák.
nitropan | 2024.01.27. 14:58
Hétfőn sieltem Dorfgasteinben és az új felvonót is kipróbáltam..0 perc várakozás, egyedül utaztam.
Bad gasteinből ugrottunk el erre, 1napra . Dorfgastein meglepően jó volt, lendületes sípályákkal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Sendlhofer's csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív, 4 csillagos hotel termálvizes wellness részleggel, 60 szobával, 8 stúdióval és 16 igényesen berendezett, kényelmes apartmannal, reggelis ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.