Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eplény újra nyitva, kisebb havazás a hegyekben

2020.12.28. Bata Attila

Eplényben tegnap délben nyitották meg az A1-es pályát és a mellette található ülőliftet. Párnapos szünet után ismét kinyitottak a Bakonyban. A hideg megérkezése után az első napon közel 5000 köbméter havat gyártottak a hóágyúk, így a Síaréna tájékoztatása szerint átlagosan 40 cm vastag a hóréteg a pályán.
Eplény ma reggel nyitás előtt, végzett a ratrak, jöhetnek a síelők!
Eplény ma reggel nyitás előtt, végzett a ratrak, jöhetnek a síelők!
Azt a webkamerákon is lehet látni, hogy az emberek nagyon vágynak kimozdulni a szabadba. A kirándulás még csábítóbb lehet a havas táj reményében. Az utóbbi időszakban az északi országrészben és a magasabb régiókban hullott néhány centiméter hó, amely "részben" hozza a téli élményt.
Bánkúton és Kékesen havazott, Visegrádon kipróbálták a hóágyúkat, itt még csak a műanyag borítású pályarészeken lehet síelni.

A havas tájak nagyon népszerűek mostanában. Fontos megemlíteni, hogy nemcsak természetes, hanem műhavat is találunk a sípályákon, amelynek nem tesz jót, ha sáros lábbal taposunk rajta. A Mátraszentistváni Sípark alábbi közleményben figyelmezteti a látogatókat, hogy ne lépjenek a lezárt síterep területére. Sokan a hó iránti vágyukat a hóágyúzott és bedepózott hódombokon élik ki, amely a későbbi pályaelőkészítést veszélyezteti.
Mától az időjárás kisebb enyhülést hozott az országba, így valószínűnek látszik, hogy idén már csak az eplényi pályán lehet síelni hazánkban. Az új év elején fokozatosan térhet vissza a hideg és ezzel a síelés is a hazai pályákra. 
KOMMENTEK
Pow | 2020.12.29. 13:29
Mindeközben megy a károkozás a "rendetlen" szánkósok által...
Frissítés: bejegyzésünk óta - a tiltó táblák, kordonok, szalagozás ellenére is - tovább folytatódik terület "sárba tiprása". Azóta karám deszkákat szagattak le a szánkózók, nekicsúsztak a motoros kapunak is, ami az ütéstől elromlott. Az sem számít, ha valami teljesen be van kerítve, és tiltó tábla is van előtte. Ilyen a síovi területe. Elkeserítő a helyzet, a holnapi naptól biztonsági személyzet járőrözik a park területén, és végső esetben rendőrt hívunk!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.