Fehérek a hegyek, havazott a Tátrában!

2019.10.06. Bata Attila

Szombat reggelre már nemcsak a legmagasabb régiókban, hanem a Magas-Tátra alatti települések magasságában is havazott.
Havazás a Poprádi-tó mellett | Fotó: Horsky Hotel Poprad
h i r d e t é s
Csütörtöktől beköszöntött a hideg a felső régiókban, pénteken már enyhébb havazás is kezdődött, amely szombatra már 1100 méteres magasságba is leért.

Eddig ugyan csak néhány (1-5) cm hó hullott, de a szlovák meteorológusok további havazásokra számítanak és kedd reggelre összesen 30-40 cm is hullhat a legmagasabb részeken.
Ahogy a lenti képeken is látható Csorbató településen is havazott, a helyszíni meteorológiai állomás (1355 m) tegnap reggel 2 cm havat mért.
A Kárpátokban több helyen is havazott. Az Alacsony-Tátrában Chopok, a lengyel oldalon a Tátra és a Sniezka kapott egy kis havat, valamint Ukrajnában is hullott néhány centiméter hó.
Chopok északi oldal liftállomás 2019.10.06-án (fotó: Jasná TMR)
Szlovákia legnagyobb síterületén, a Chopok csúcsán is havazott, a 2004 méteres magasságban lévő Rotunda fehérbe öltözött ma reggelre. Ideje rendbe tenni a léceket, közeledik a síszezon! - üzenik a Chopok - Jasna síterep üzemeltetői.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Holiday Village Tatralandia csillagcsillagcsillagcsillag
A Holiday Village Tatralandia üdülőfalu bungalókat és apartmanokat kínál Közép-Európa legnagyobb aquaparkjának szomszédságában, 15 km-re Jasnától. Sorház jellegű házakban 4-5 fős apartmanok, illetve különálló 3-5 fős és kétszintes 7-8 fős faházak foglalhatók.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Srdiecko csillagcsillagcsillag
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! A wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit modern szobáival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.