Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Baleset után: már fél éve kómában a holland herceg

2012.08.29. Bata Attila

Baleset után: már fél éve kómában a holland herceg Idén február közepén történt a tragédia Johan Friso, holland herceggel az egyik legjobb osztrák síparadicsomban. Lavina temette maga alá a herceget és kísérőjét. A herceg túl sok időt töltött oxigén nélkül, a baleset óta kómában van. Közben, a héten elkészült a jelentés a balesetről.
Már fél év telt el a baleset óta és újabb fejlemények láttak világot a holland és osztrák sajtóban. Johan Friso holland herceg február 17-én súlyos lavinabaleset szenvedett Lech síterepén, ahol a holland királyi család minden télen a szabadságát tölti. A balesetben – négyes fokú lavinaveszélynél, pályán kívüli síelésnél – a herceget és a kísérőjét betemette a lavina, de a kísérője hamar kiszabadította magát. A herceg már nem volt ilyen szerencsés, sajtóhírek szerint 20-25 percet feküdt a hó alatt, és kb. 50 perc után sikerült csak újraéleszteni és további agykárosodásokat szenvedett az oxigénhiány miatt.

A herceg azóta is kómában van, de két héttel a baleset után Ausztriából egy londoni privát klinikára szállították. A herceg családjával, két gyermekével Londonban él. Édesanyja, Beatrix királynő szinte hetente látogatja, a herceg testvérével együtt, aki az egyetlen trónörökösnek számít Hollandiában miután Friso házasságával „lemondott” a trónról.

Közben elkészült a helyi ügyész jelentése a balesetről, amelyet ezen a héten kapott meg a tiroli főügyész. A jelentés tartalmáról eddig semmi sem szivárgott ki. Az ügyészi hivatal most néhány hétig a jelentést tanulmányozza, majd eldől, hogy lesz-e folytatása az ügynek a bíróságon. A fő kérdés, amelyre mindenki a választ keresi, hogy a két síelő közül ki indította el a lavinát.

Közben a holland sajtóban is beindultak a találgatások, hiszen Hollandiában általában hat hónap után felülvizsgálják a kómában lévő betegekkel kapcsolatos álláspontokat. Az orvosok szerint nagyon kevés az esély a javulásra. A családra nehéz döntés vár, látnak-e esélyt javulásra, folytatják-e a kórházi kezelést.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.