Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

G-Link, Wagrain: eddig félmillióan utaztak a lifttel

2014.02.25. Bata Attila

Három hónappal ezelőtt adták át a salzburgi Wagrain két hegyoldalát összekötő nagykabinos liftet. Eddig közel félmillióan utaztak rajta, az üzemeltetők szerint a lift népszerűsége is mutatja, hogy sikeres volt a beruházás. A lift húsvétig közlekedik, utána jön a karbantartási időszak.
Az ORF beszámolója szerint, nagy siker a Ski amadé idei látványossága. A Flachau melletti Wagrain egyik oldaláról a másikra az idei szezonig csak síbuszokkal lehetett átjutni. Az idén elkészült liften két 130 fős kabin vág át a völgyön, szédítő magasságban, 200 méterrel a föld felett. Az egyik oldalon a Griessenkareck, míg a másik oldalon a Grafenberg hegyen van a liftállomás. A két összekötött hegy neveinek az első betűje után kapta a lift a G-Link nevet.

Ilyen a valóságban....
A legforgalmasabb napokon körülbelül 11.000-en utaznak a 43 km/órával közlekedő lifttel. Az már biztosnak látszik, hogy húsvétig a lift folyamatosan üzemel, majd akkor egy időre leáll és megkezdődik a lift műszaki felülvizsgálata és karbantartása. Az elképzelések szerint, nyáron heti két alkalommal közlekedne.
KOMMENTEK
foldesjimko | 2014.02.25. 17:46
Hát igen, ahol van hegy, oda lift is kell...
:)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.