Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vigyázzunk a pályákon! Halálos balesetek is történtek

2015.12.28. 2015.12.30. Bata Attila | frissítve: 2015.12.30.

Megkezdődött az ünnepi főszezon az Alpok pályáin és ezzel együtt jelentősen megnőtt a balesetek száma is. Az elkövetkező napokban még többen érkeznek majd az Alpok pályáira, ahol a szokásos tömegnek kell majd osztoznia a szokásosnál kevesebb pályákon.
Tegnap Saalbachban egy 21 éves német fiatal vesztette életét, amikor letért a Kohlmais pályáról és a fáknak vágódott. Bukósisakot és gerincvédőt viselt, de ezek sem tudták megmenteni az életét. Azonnal meghalt a helyszínen, már a mentők sem tudtak semmit sem tenni. Egy héttel korábban ugyanezen a síterepen, ugyanezen a pályán, egy 71 éves német síelő bukott. Senki nem ütközött vele, de olyan szerencsétlenül esett, hogy kórházba szállítás után belehalt a fejsérüléseibe. Bukósisakot ő is viselt.

A főszezon kezdetével egyre több a baleset. A hétvégén Obertauernben 25 óra alatt 3 komoly sérülés történt. Csak az osztrák sajtóban naponta 5-10 komoly síbalesetről érkezik hír, az ország minden részéből. Hasonló a helyzet a többi országban is. Az is aggasztó, hogy rengeteg a cserbenhagyásos baleset, amikor a baleset egyik résztvevője azonnal elmenekül a színhelyről.

A hegyimentők szerint a balesetek jellemzője, hogy a síelők a képességeikhez vagy a körülményekhez képest síelnek túl gyorsan vagy választják meg rosszul az útvonalat. Amit lehet, tegyünk meg magunk és a többi síelő és snowboardos biztonsága érdekében!

Tanuld meg a Sí KRESZT - a síelés 10 alapszabályát biztonságod érdekében!
KOMMENTEK
osvald | 2015.12.28. 09:22
Kevesebb pálya van nyitva, ráadásul jegesek, buckásodnak hamar. Csodát tesznek a hómesterek, de tavasz van hetek óta. Volt hogy 15 fok és szikrázó napsütés volt 2000 méter felett.
pszabo | 2015.12.29. 20:32
Bizony! Tegnap pl 15 fok volt itt is, a 3Volgyben. Gyonyoru napsutes, de gyakorlatilag egy huvos koranyari vagy oszi nap! Sok helyen jegesek a palyak, megolvadnak, lefagynak. Rengeteg tepsit lattunk, egy ido utan nem is szamoltuk, hanyadikat huzzak le a volgybe.... :(
Bélapó | 2015.12.30. 19:49
"Az is aggasztó, hogy rengeteg a cserbenhagyásos baleset, amikor a baleset egyik résztvevője azonnal elmenekül a színhelyről." Ez azért van, mert komoly kártérítésre számíthat (több millió Ft-nek megfelelő Euro) ha kikiáltják hibásnak és sajnos ez többnyire csak az ügyvédeken múlik!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.