Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Három lavina egymás után a karintiai síterepen

2019.12.26. | Szerző: Bata Attila
Ma reggel három lavina is elindult az osztrák síterepen. A szerencsétlenség helyszínén jelenleg is mentőalakulatok kutatnak. Ankogel (Mallnitz) síterepét lezárták.
Kép: Alpinpolizei
h i r d e t é s
Ma reggel 10 órakor a kezelt pályákon kívül indult meg egy lavina, amely négy síelőt temetett be derékig, de ők ki tudták magukat szabadítani a hó alól. Ez az eset a Hannoverhaus környékén történt.

Két órával később, mialatt a mentőakció zajlott, újabb lavinát jelentettek. Ezúttal a Luggealm környékéről, a húzólifttől északra. A szemtanú szerint a hóomlás 3-4 síelőt sodorhatott el, de a mentőalakulatok nem találtak senkit sem a hó alatt.
Kép: Alpinpolizei
Ekkor a síterepet lezárták a síelők előtt. Nem sokkal ezután a harmadik lavina is lezúdult, ez már az elvileg lezárt pályára. A helikopterről azt lehetett látni, hogy három síelő tartózkodott a lavina környékén. A helyi mentőalakulat vezetője szerint ezt a lavinát a "freeriderek felelőtlen viselkedése" okozta. Mivel a lavina sípályára zúdult, közel 100 fő kutatott esetleges áldozatok után.
2019.12.26. 22:28:46 B-rec
Nagyon meglepett az eset, a svájcival együtt, hiszen megnyitott pályán történt mindkettő.. Eddigi tapasztalatink alapján nagyon komolyan figyeltek erre mindenhol és lezárták a kicsit is lavinaveszélyes pályát, majd ha lehetett leronbbantották az ingatag részeket. Ezért ez egy kis csalódás és megdöbbentő számomra. (Értem hogy freeriderek indították el de akkor is..) Kíváncsi lennék a véleményekre.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »