Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svájc: brutális erejű lavina sodort el síelőket a pályán

2019.12.26. Bata Attila

Lavina omlott ma délelőtt a svájci síterep, Andermatt kezelt és megnyitott pályájára. A hegyimentők jelenleg is kutatnak lehetséges áldozatok vagy túlélők után.
Ma délelőtt nem sokkal 11 óra előtt lavina indult meg a hegyen, amely ráomlott a megnyitott sípályára. Ahogy a lenti videóban is látható, a nagy sebességgel érkező hógörgeteg a pályán síelőkre zúdult, akik közül többet elsodort. Az eddigi hírek alapján két síelőt találtak meg könnyebb sérülésekkel.
A síterep egy telefonszámot tett közzé, amelyen a hozzátartozók vagy barátaik bejelenthetik eltűnt ismerőseiket, segítve a keresést.
A közel 60 méter széles és 300 méter hosszú lavina a síterep 30-as számú pályájára zúdult, amely a fenti térkép közepén, piros kereszttel már lezártnak jelölnek. A pálya környékén már december 14. óta lehet síelni, de ezt a pályát karácsonyig zárva tartották, csak most nyitották meg. A környéken az elmúlt napokban jelentős mennyiségű hó hullott, és 3/5-ös fokozatú lavinaveszély volt érvényben.

Frissítés

A hegyimentők késő délután sajtótájékoztatót tartottak, ahol elmondták, hogy összesen hat embert sodort el a lavina. Négyen saját magukat szabadították ki, ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek. Véleményük szerint már senki sincs a hó alatt, de a biztonság kedvéért később is folytatták a terület átvizsgálását.
KOMMENTEK
Komlós Vilmos | 2019.12.28. 08:11
Ez is a számonkérés hiánya, ha egy ilyen eset után a régióban minden pályát lezárnának minimum 2 hétre ismét lenne elhárító csapat. Sok helyen már evek óta nincs mert elszoktak a hó bőségtől.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.