Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Friss hó az osztrák hegyekben

2020.10.09. Stánicz Balázs

A legutóbbi nagyobb havazás után ismét jelentősebb mennyiségű hó esett az osztrák hegyekben, a gleccsereken átlagosan 20-25 cm friss hó, helyenként valamivel több jött össze. A következő komolyabb havazás már a spájzban!
Kaprun csütörtökön - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Kaprun csütörtökön - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
A szerdán érkezett hidegfront 1600-1900 méter felett friss havat hozott az osztrák hegyekbe. Bár a szeptember nagy része Ausztriában is kifejezetten későnyáriasan telt, a hónap utolsó napjai, majd október belehúzott télfronton.
Grossglockner út tegnap - Fotó: foto-webcam.eu
Grossglockner út tegnap - Fotó: foto-webcam.eu
A gleccsereken nagyszerű hóviszonyok közt élvezhetjük a tél örömeit, Dachstein kivételével az összes gleccserterep nyitva.
Mölltal gleccser tegnap - Fotó: megacam.at
Mölltal gleccser tegnap - Fotó: megacam.at
Időközben kiderült és klasszikus képeslapidő honol a hegyekben, a következő hóesés már a spájzban. Szombatról vasárnapra komoly hidegfront éri el Ausztriát, vasárnap és hétfőn akár 800-900 méterig is lehavazhat, azaz a szeptember végi télbetöréshez hasonlóan most is sok völgy befehéredhet.
A friss hó mennyisége egyelőre még bizonytalan, egy fél méter a magasabb hegyekben összejöhet. A friss hótakaró mellett hideg is lesz, így a hóágyúk is beindulhatnak a gleccsereken és egy-két magashegységi síterepen.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (9)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.