Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégén várható a szezon első havazása

2008.09.12. Bata Attila

Hétvégén várható a szezon első havazása Megismétlődhet a tavalyi szeptember elejei rendkívüli hideg és havazás Ausztriában, amikor például Kitzbühel környékén 70 centiméter hó esett. Akkor sokakat ért váratlanul a nagy havazás, komoly károkat okozott az állatállományban. Vasárnap ismét komoly havazás jöhet.

Egy innsbrucki meteorológus szerint a vorarlbergi és tiroli hegyekben akár 50 centiméter hó is eshet vasárnap a 2000 méter feletti részeken. Csapadékkal és szokatlan hideggel érkezik majd egy időjárási front az Alpokba, Nyugat-Ausztriában már 1300 méter feletti részeken számítani lehet havazásra.

A tehenek most is veszélyben lesznek, hiszen a magashegyi alpesi legelőket ismét hó fogja majd borítani. A gazdáknak jó hír, hogy a szeptemberi tél valószínűleg nem tart sokáig. Hétfőn még továbbra is hideg várható, a nulla fok határa 2000 méterre emelkedik, és 3000 méteres magasságban mínusz 7 fok várható. Utána már jelentősen emelkedik a hőmérséklet.

Felső-Ausztriában is 15-20 centiméter hóra számítanak vasárnap. Az előrejelzések szerint itt 1500 méterre süllyed majd a hóhatár. A jövő hét második felében itt is visszatér az ősz, vagy inkább a nyár, hiszen a hőmérséklet újra elérheti a 25 fokot is.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.