Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egy méteres friss hó a határközeli síterepeken

2007.09.06. Stánicz Balázs

Egy méteres friss hó a határközeli síterepeken A gyorsan jött hidegfront igencsak belehúzott Ausztria keleti tartományaiban. Lackenhofon még a faluban (860 m) is esik a hó. Alsó-Ausztria és Felső-Stájerország egyes síterepein 60-100 cm hó esett, és még van utánpótlása a hirtelen jött szeptemberi havazásnak.

A helyi meteorológusok még az estéig nagyjából 60 mm csapadékot várnak, ami 60 cm hónak felel meg, igaz a hóhatár folyamatosan emelkedni fog; délután 1500 méterre, estére várhatóan 1800-2000 méter között lesz.

A ma reggeli adatok szinte hihetetlenek, nyugodtan mondhatjuk, hogy az elmúlt télen nem érkeztek hírek ekkora hómennyiségekről, talán leszámítva a március végi havazásokat. A Mürzsteg közelében fekvő Niederalplon már 90 cm hó fedi a hegyoldalakat, s ami a legmeghökkentőbb, hogy a leesett hónak az oroszlánrésze - 80 cm -  12 óra leforgása alatt jött le. Tauplizton már több mint 80 cm-t mérnek és az elkövetkezendő órákban ez még változni, növekedni fog!

Mariazell felé vezető utakon hólánc szükségeltetik. Puchenstuben és Lassingrotte között mindkét irányban lezárták a B28-as főútvonalat, mivel a még lombos fák nem bírták el a nagymennyiségű havat és az útra dőltek.

 

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.